Tips om stress te verminderen

Ademhaling
Haal rustig adem! Het is belangrijk om je bewust te zijn van je ademhaling. Je kunt hiervoor zelf oefeningen thuis doen of je kunt yoga of mindfullness lessen volgen. Door rustig adem te halen, krijgen je hersenen meer zuurstof en dit helpt je om te kunnen ontspannen.

Wandelen
Dat sporten je hoofd leegmaakt is algemeen bekend, dus ga ervoor! Vooral wandelen is ook een goede manier om je hoofd leeg te maken en actief te ontspannen.

Zonnebank
Breng af en toe een bezoekje aan de zonnebank. Zeker als het buiten koud is, is het heerlijk om je even op te warmen onder de zonnebank en de vitamine D tot je huid door te laten dringen.

Eet gezond
Als je stress hebt, is het belangrijk om gezond te eten. Neem dus niet teveel vette maaltijden, maar eet veel groente en fruit. Het helpt je beter in je vel te zitten en dus heb je de stress ook beter onder controle. Thee en water drinken is ook altijd goed.

Plannen
Zorg ervoor dat je voldoende me-time plant in je agenda. Door niet elke dag een verplichting te hebben naast je werk, creer je meer rust in je leven en dus ook in je hoofd. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon een tijdje spontane afspraken met vrienden te maken en ze niet vooruit te plannen.

Slapen
Het is belangrijk om goed te slapen wanneer je gestrest bent. Vaak zit hier ook een deel van het probleem, door de spanning lukt het je namelijk helemaal niet om lekker in slaap te vallen. Hiervoor hebben wij eerder bruikbare tips tegen niet goed kunnen slapen gegeven.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?