Tips om je huid te beschermen tegen koud guur weer
20 januari 2015 

Tips om je huid te beschermen tegen koud guur weer

Ook al is het nog niet echt winters weer (geweest), aan je huid merk je wel degelijk de gevolgen van het temperatuurs- en vochtverschil binnen- en buitenshuis. Je huid kan trekkerig en droog aanvoelen en zelfs schrale plekjes kunnen ineens te voorschijn komen.

Om dit te voorkomen en/of te genezen ga ik je wat tips geven.

Huidbarrire in balans

Als je huid barrire uit balans is merk je dit aan een droog, trekkerig en soms zelfs schraal gevoel. Je huid verliest meer vocht door wisseling van temperatuur door guur weer buiten en het brandende kacheltje binnen.

Hoe vet- en vochtarmer je huid is, hoe makkelijker je huid vocht verliest en hoe sneller de barrirefunctie verstoort raakt. Ook zorgt een verstoorde huidbalans ervoor dat o.a. bacterin makkelijker je huid kunnen binnendringen, met bultjes en zelfs puistjes tot gevolg. Om de balans van je huid optimaal te krijgen en vooral te houden is het werken in laagjes erg belangrijk.

Begin met een milde reiniging en gebruik zo min mogelijk water, want dit droogt je huid juist uit. Kies liever voor een milk en (alcoholvrije) tonic of een micellair water om je gezicht schoon te maken. Een schone huid neemt namelijk veel beter de werkstoffen uit je huidverzorgingsproducten op!

Gebruik daarna een hydraterend serum en als je huid snel droog voelt, kun je zelfs beter nog voor een wat vetter serum gaan. Daaroverheen breng je een (vettere) moisturizer aan zonder irriterende stoffen zoals parfum, kleurstoffen en parabenen, want die drogen je huid nog meer uit.

En als laatste een speciale anti-koude crme, die legt als het ware een schild over je huid, waardoor het vocht uit je huid niet kan verdampen en je huid dus ook niet uitdroogt.

Met deze 3 verzorgende laagjes heb je in ieder geval de basis gelegd voor een mooie gezonde huid. En een gezonde huid is een sterke huid.

Overigens heeft dikke lagen smeren geen zin, je huid raakt op een gegeven moment verzadigd en dan blijft het product op je huid liggen in plaats van dat het goed intrekt, zonde!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?