Tips om blessures tijdens het sporten te voorkomen
26 juni 2017 

Tips om blessures tijdens het sporten te voorkomen

Rustig opbouwen

Begin rustig! We weten dat het lastig is, want je wilt natuurlijk zo snel mogelijk resultaat zien. Snappen we. Maar als je te fanatiek begint, is er een aanzienlijke kans dat je snel geblesseerd zal zijn en dan volgt er helemaal geen resultaat. Dus bouw het op!

Warming up

Een goede warming up is het halve werk. Ga niet met koude spieren meteen een rondje hardlopen of aan de gewichten hangen, maar warm je spieren even op, zodat ze tegen een stootje kunnen en niet uitgerekt worden.

Goede schoenen

Het is ontzettend belangrijk om goede schoenen aan te doen tijdens het sporten. Je zou denken; ik kan toch best trainen op mijn afgetrapte gympies? Nee, die bieden echt niet voldoende ondersteuning tijdens het sporten. Laat je dus informeren in een sportwinkel over de beste sportschoenen voor jou en de sport die je wilt beoefenen!

Begeleiding

Als je helemaal nieuw bent in de sportschool, is het handig om in ieder geval de eerste keer onder begeleiding te trainen of volgens een professioneel opgesteld schema te sporten. Als je zelf namelijk maar wat gaat doen, weet je eigenlijk niet goed waar je mee bezig bent. En ook een uitleg over de werking van de apparaten is cruciaal om de juiste bewegingen te maken. Ook voor het hardlopen buiten zou je een schema (app) kunnen gebruiken om het op te bouwen.

Cooling down

Net zoals een warming up belangrijk is, is een cooling down dat ook. Heb je een uurtje geknald? Zorg er dan voor dat je na dat uur je spieren weer even goed rekt en strekt. Dit voorkomt mega spierpijn voor de dagen daarna.

Signalen

En last but not least; let goed op de signalen die jouw lichaam je geeft. Doet een bepaalde oefening teveel pijn? Stop dan. Je voelt je misschien soms een afhaker, maar je wilt echt niet de komende maanden in de lappenmand zitten.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?