Tien manieren om niet perfect te zijn
22 oktober 2015 

Tien manieren om niet perfect te zijn

Laat je angst voor wat anderen van je vinden los. Dat is voor velen makkelijker gezegd dan gedaan. Trouw blijven aan jezelf is het mooiste cadeau dat je aan jezelf kunt geven.

Laat je perfectionisme los en heb compassie voor jezelf. We kennen allemaal die stemmetjes in ons hoofd die zeggen: `Wat zullen ze wel niet van me denken? of Wat doe ik nu? Wees mild voor jezelf en steun jezelf. Moedig jezelf aan.

Ontwikkel meer veerkracht. Tegenslag met bijbehorende emoties hoort bij het leven. De kracht zit m hierin hoe jij hier mee om gaat. Ik kijk altijd graag naar mensen die succesvol zijn. Een mooi voorbeeld vind ik nog altijd van Donald Trump die miljarden in de min stond, en nog armer was dan de meest kansloze dakloze. In plaats van in de angst te schieten, voelde hij de druk en gebruikte hij dat om weer miljonair te worden. Over veerkracht gesproken.

Cultiveer dankbaarheid en geluk. Kijk naar wat er wl goed gaat. Wees dankbaar. Schrijf elke dag minstens vijf dingen op die goed zijn gegaan. Let maar op, na een week merk je het effect.

Vertrouw op je intutie en durf te vertrouwen in het onbekende. Zekerheid bestaat niet. Stap uit je comfortzone, ga door je angst heen en heb er vertrouwen in dat het goed komt, wat de uitkomst ook zal zijn.

Vergelijk jezelf niet met anderen. Iedereen heeft zijn eigen pad in het leven. Er is geen ander zoals jij. Koester dat, omarm jezelf en leef je eigen leven. Ga niet copy-catten, maar laat je inspireren door mensen die jij bewondert.

Neem de tijd om te spelen en te rusten. Kijk naar kinderen. Die doen de dingen gewoon omdat ze ze doen. Ze zoeken uitdaging, vergeten de tijd en zijn regelmatig in een staat van flow. Ze gebruiken hun talenten en doen precies dat wat energie geeft. Je brein groeit hier van. Je kunt beter complexe situaties aan, wordt creatiever en innovatiever.

Laat stress meer los en breng kalmte en stilte in je leven

Doe dat wat voor jou echt van betekenis is. Iedereen heeft zijn talenten, en als je die talenten gebruikt die je energie geven dan heb je een succesformule.

Laat het idee dat je normaal moet doen los. Als kind leren we dingen af. Dat begint al bij onze ouders of verzorgers. We willen liefde, knuffels en eten en we zijn afhankelijk van hen, dus we passen ons aan. Hier ontstaan de eerste overtuigingen die we mee nemen, misschien wel voor de rest van ons leven. Dan doen we dingen niet, terwijl we ze eigenlijk wel willen doen. Zonde toch?

Je kwetsbaar opstellen kan heel krachtig zijn, ondanks het risico van afwijzing. In deze wereld lijkt helemaal jezelf zijn een daad van verzet, zoals Bren Brown vertelt. Veel mensen raken er door in de war, inclusief jij zelf. De kracht zit dan in hoe je omgaat met de afwijzing. Vaak wordt er ook positief op gereageerd.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?