The Hobbit: The Battle of the Five Armies
08 januari 2015 

The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Lord of the Rings regisseur Peter Jackson besloot na zijn grote succes ook kinderboek The Hobbit te verfilmen. Een verhaal dat zich nog voor Lord of the Rings afspeelt. Ook van deze film verschenen drie delen, ondanks dat er van The Hobbit maar n boek bestaat. In december is eindelijk het laatste deel The Battle of the Five Armies verschenen.

Aan het einde van de tweede film moesten we een jaar lang in spanning blijven hoe het af zou lopen met de ontsnapte draak Smaug die met minder goede bedoelingen richting een dorp vloog. In The Battle of the Five Armies wordt deze draak met de stem van Benedict Cumberbatch bijna direct verslagen. Aan de ene kant jammer, want dankzij de techniek van tegenwoordig zou je bijna denken dat dit vliegende monster zo over je huis zou kunnen komen vliegen.

Nadat de draak eindelijk heldhaftig is gedood, breekt er een nieuwe hel los. Zoals de titel van het derde deel al doet vermoeden breekt er tussen verschillende groepen een strijd los die gedurende de hele film uitgevochten wordt. Dit wordt in de film weergegeven door zowel indrukwekkende n op n gevechten, als door een gigantische veldslag. Hierdoor is er een stuk minder humor als in de voorgaande films, maar daar krijgen we dus wel mooie fantasy actie voor terug. Natuurlijk zit er ook een vleugje romantiek verwerkt in The Hobbit en kunnen vrouwen weer, net als in Lord of the Rings, genieten van de knappe elf Legolas.

De film duurt misschien net iets te lang, maar is wel een goede afsluiting van de reeks films.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?