Stress kan goed voor je zijn!
29 september 2014 

Stress kan goed voor je zijn!

Stress hoeft dus niet alleen slecht voor je te zijn. Je kunt er ook positieve dingen uithalen:

1. Het voegt een beetje opwinding aan je leven toe

Stress is een natuurlijke reactie van je lichaam om je zintuigen aan te scherpen, waardoor je kunt functioneren op een hoger niveau. Wanneer je lichaam op dit hogere niveau functioneert, wordt het overspoeld met stemming verbeterende hormonen die je dat fijne gevoel van opwinding geven.

2. Stress verhoogt je vermogen om te communiceren met andere stressvolle mensen

Tijdens een goed gesprek is het noodzakelijk op dezelfde golflengte te communiceren als je gesprekspartner. Mensen met een verhoogde mate van stress kunnen communiceren op hetzelfde niveau. Er is dan sprake van een hogere snelheid, spanning en eisen. Het mengen van een diep ontspannen gesprek met een zeer gestresst persoon leidt altijd tot een gevoel van onbegrip.

3. Je wordt creatiever

Onder hoge druk krijgen onze hersenen een creatieve vonk. Het kan iets te maken hebben met het element van risico, onze geest heeft een meer open benadering en ook accepteren we iets gemakkelijker.

4. Het verhoogt je alertheid

Het natuurlijke doel van stress is het reactievermogen te verhogen. Het lichaam wordt overspoeld met chemische stoffen die je in staat stellen te kiezen tussen vluchten of vechten. Je bent alerter en mits je daarmee goed omgaat, kan het in je voordeel werken. Tegenwoordig faken we dit vermogen veel door het gebruik van stimulerende middelen als energiedranken en cafene. Let op, dit remt de productie en natuurlijke afgifte en werkt op de langere termijn alleen maar nadelig.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?