Lize Mast
04/23/2014
0 min
0

Stoere Urban Fotografie

04/23/2014
0 min
0

Risico’s

De locaties voor deze foto’s kun je niet zomaar betreden natuurlijk. Het pand staat namelijk niet voor niets leeg. Vaak zijn de gebouwen afgesloten en/of bewaakt of staat het zelfs op instorten. Het betreden van deze locaties is dus geheel op eigen risico. Je kunt dus niet zomaar overal legaal naar binnen, soms is het daarom handig om even toestemming te vragen bij de eigenaar van het gebouw. Sommige fotografen gaan wel zonder toestemming naar binnen, maar dan heb je wel het risico om gepakt te worden.

Het voordeel van deze totaal afgesloten en bewaakte plekken is wel dat je altijd een originele foto krijgt. De meeste plekken zijn onaangetast en nog belangrijker, niet ondergespoten met graffiti. Ook al kunnen leuke graffiti kunstwerken ook wel iets opleveren in zo’n leegstaand pand.

Geheime locatie

Een Urban Fotograaf zal (bijna) nooit zijn locatie prijsgeven. Dus als je zelf graag dit soort foto’s wilt maken, zul je zelf locaties moeten zoeken. Ook in Nederland zijn er heel wat locaties waar je dit soort foto’s kunt maken. Maar voor betere plekken kun je toch het beste naar Duitsland gaan. Vergeet alleen niet; wanneer je als urban fotograaf aan de slag gaat, ga niet alleen. Dit omdat gebouwen op instorten kunnen staan, als er iets gebeurt kun je jezelf waarschijnlijk niet redden.

Reacties
Categorieën