Stedentrip tip: Boedapest

Cultuur snuiven, fietsen, slenteren door de straten, genieten van de prachtige uitzichten, lokale recepten proberen of juist de wereldwijde pizza’s eten. De hoofdstad van Hongarije heeft het allemaal. Een stedentrip is een perfect reisje om een nieuw land of andere cultuur te gaan ontdekken. Reizen, ontspannen, genieten en ontdekken allemaal tegelijk in een korte tijd.

Tijdens de interrail reis bezochten we ook Boedapest, de koningin van de Donau. Deze rivier loopt dwars door de stad en scheidt daarmee de delen Boeda en Pest. Wij verbleven in Pest wat getypeerd wordt als de zakelijkere industrile kant, maar tegelijkertijd ook hip. In Boeda is meer woongelegenheid en is ook een stuk groener dan Pest.

stedentrip budapest boedapestFoto: Uitzicht op de Kettingbrug en Pest, vanaf de burcht van Boeda.

stedentrip budapest boedapestFoto: Varosligeti park waar van alles te beleven is.

Boedapest moet je gewoon beleven. De veelzijdigheid, de sfeer en de vele mogelijkheden. We sliepen in een onbekend hostel zonder naam waar we terecht kwamen doordat we werden aangesproken door een vriendelijke vrouw op het station. Deze verblijfplaats maakte het bezoek aan Boedapest wel af. Het hippiegehalte was hoog en de temperatuur overigens ook. Boedapest is een stad om in te verdwalen, om zo op de leukste plaatsen terecht te komen, te genieten van het lekkere eten en drinken en natuurlijk om de toeristische trekpleisters te bezoeken.

Om Boedapest op een bijzondere relaxte manier te bekijken kun je een boottocht gaan maken. De gehele dag varen er bootjes over de Donau, maar de avond tochten zijn het mooist. Boedapest verlicht dan zijn bijzondere kant en je ontkomt niet aan de ”oooh’s” en ”aaah’s”.

burcht van Boeda 's avonds

Stedentrip Budapest boedapest

Tips:

– Huur een fiets en ontdek Boedapest op een sportieve manier.
– Geniet van een hippe vintage binnentuin: Szimpla Kert
Hou je meer van een groot festival? Bezoek dan het Sziget Festival in augustus.
– Geniet van het uitzicht vanaf het vrijheidsbeeld ‘Szabadsg Szobor’ op de Gellrt Heuvel.
– Ontspan in n van de vele spa’s.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?