Stand Up Paddle Surfing

Doordat steeds meer beroemdheden als Cameron Diaz, Jennifer Anniston, Pierce Brosnan, Cindy Crawford op een SUP gezien worden, wordt de sport ook steeds populairder en heb je tegenwoordig al mensen die in Amsterdam op het SUP board naar het werk gaan.

Stand up paddle komt oorspronkelijk uit Hawa. In de jaren zestig en in de tijd van de Beach Boys wilde iedere Amerikaan leren surfen. Hawaiaanse surfleraren stonden destijds al op een sup board om de enorme hoeveelheid surfstudenten in de golven in de gaten te houden. Het was ook een goede manier om fotos te kunnen maken van de spartelende toeristen. Het grote verschil met gewoon surfen? Bij surfen lig je op je buik op je board en gebruik je beide armen om te paddlen. Bij stand up paddle sta je op je sup board en beweeg je jezelf voort met een stand up paddle die je aan weerskanten van je sup board door het water haalt. Om die reden is stand up paddle een van de meeste complete (core)workouts.

Stand Up Paddle kan ltijd en op ieder water! Woon je aan een sloot, gracht, rivier, meer of aan zee dan kan je wanneer je maar wil het water op. Het enige wat je nodig hebt is een sup board en een paddle. Omdat een sup board vaak minimaal 10ft (3 meter) lang is, is het board zeer stabiel en kan iedereen het gemakkelijk leren. Als je het eenmaal onder de knie hebt is stand up paddle d manier om je eigen omgeving vanaf het water te verkennen! Normaal kies je tijdens het sporten zelf voor de weerstand op de loopband, crosstrainer of roeimachine, bij sup neemt de natuur het over. Op een winderige dag kan het een behoorlijk zware workout zijn en kan je kiezen voor een korte training terwijl je op een windstille dag een langere tocht kan gaan suppen over het vlakke water. Suppen is nooit hetzelfde en je blijft nieuwe dingen ontdekken vanaf het water. Ben je helemaal n met je sup board? Dan is het tijd om de golven op te zoeken en deze te trotseren.

Binnenkort zal ik ook nog een blogpost over SUP Yoga schrijven.

Heb jij wel eens gesupt?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?