Speel de kerstversie van 'Wie Ben Ik'
26 december 2017 

Speel de kerstversie van 'Wie Ben Ik'

Voor een uurtje lol hoef je deze keer niet veel te doen… Even wat zaken op een rij.

wie is het

Het spel Wie Ben Ik

Wie ben ik is een spel waarbij je ongezien een kaartje op je voorhoofd moet plakken. Vervolgens moet je raden welke persoon, dier of voorwerp op dat kaartje staat! Een heel eenvoudig spel waar je veel plezier aan kunt beleven. Ik heb het daarom omgebouwd tot een kerst-wie ben ik.

Wat heb je nodig:

– een aantal vriendinnen
spelkaartjes (maak ze zelf of download ze hier )
een schaar
plakband

Hoe speel je het?

Print de PDF hierboven uit of maak zelf kaartjes met personen of dingen die je leuk vindt. Plak aan de achterkant van het kaartje een dubbelgevouwen plakbandje of gebruik een memobriefje en plak het kaartje ongezien op iemands voorhoofd.

Er zijn veel speelmanieren te bedenken, bijvoorbeeld:
Geef iedereen te gelijk een kaartje en laat iedereen om de beurt een vraag stellen. Wie kan de slimste vragen stellen? Wie raad het het eerste?
Maak 2 teams en speel om de beurt het spel. Ieder teamlid mag dan alleen vragen stellen aan zijn of haar teamleden.
Je kunt dit spel op tijd spelen. De speler die het het snelste raad heeft gewonnen. Of je kunt iedereen een minuut vraagtijd geven en kijken welk team dan de meeste punten haalt.

Wij hebben gewoon de briefjes op ons voorhoofd geplakt en om de beurt vragen gesteld. Het was leuk om met elkaar te doen! We hebben veel gelachen en… het was nog niet zo eenvoudig om de kaartjes te raden!

Veel plezier!

wie ben ik

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?