Barbara wilde haar sociale kring uitbreiden en dat lukte via ons platform
24 oktober 2022 

Barbara wilde haar sociale kring uitbreiden en dat lukte via ons platform

Wij spraken met Barbara, een lieve meid van 24, die ons vertelde dat ze haar vriendinnengroep heeft gevonden via VriendinnenOnline. Wat heerlijk om te horen! Dit is haar verhaal.

Wat was de reden dat je op zoek wilde gaan naar nieuwe vriendinnen?

Eigenlijk had ik vanaf de basisschool al niet echt veel vriendinnen, dus eigenlijk was dat altijd de basis voor mijn sociale kring. Tot ik op een gegeven moment de behoefte voelde om mijn kring uit te breiden.

En hoe kwam je op VriendinnenOnline terecht?

Mijn zus kende de site en zij attendeerde mij erop. Ik vond het in het begin wel een beetje spannend en dacht, moet ik dit wel doen? Maar uiteindelijk heb ik in het begin van dit jaar toch een profiel aangemaakt. Ik heb toen een leuke vriendin via de site leren kennen, maar uiteindelijk is dat contact helaas verloren gegaan. Daarna heb ik opnieuw een profiel aangemaakt en nu heb ik daar een hele groep meiden aan over gehouden.

Een hele groep zelfs, dat klinkt leuk! Hoe ging je op de site te werk?

Ik ben eerst rustig op de site rond gaan kijken om te zien hoe het werkt en welke oproepjes er allemaal zijn. Toen heb ik zelf ook een oproepje geplaatst. Het helpt als je veel over jezelf vertelt, maar ook je regio en leeftijd in de titel zet, dan vinden mensen je sneller. Daar kreeg ik reacties op en ik merkte dat ik dat heel fijn vond. Het helpt echt om zelf actief te zijn.

Vervolgens ben ik zelf ook meiden gaan benaderen en kreeg ik zelf ook meerdere berichtjes binnen. Vaak loopt dat toch via de chat, dat gaat sneller en is meer prive. 

En hoe is het contact vanaf daar verder verlopen?

Ik heb met 4 meiden afgesproken, dat waren allemaal 1-op-1 afspraken. Dat was eigenlijk heel gezellig, ik heb dat nooit direct spannend gevonden. Zeker omdat het gewoon om vriendinnen gaat, dat zou bij een man wel anders zijn. We hebben toen wat gegeten en gedronken.

Via die meiden ben ik weer in een groepsapp van VriendinnenOnline terecht gekomen, allemaal meiden uit de omgeving Amersfoort, Zeist en Utrecht. En dezelfde leeftijd. Dat is super leuk. De groep heet 'Uitjes van Utrecht' en er worden de hele tijd ideeën geopperd om met elkaar te doen. Over 3 weken staat er weer een uitje gepland met de hele groep, heel leuk.

Zou je ons platform aanraden aan andere meiden?

Ja, ik zou het zeker aanraden als je nieuwe vriendinnen zoekt. Ik heb zelf ook een vriendin die daar geen behoefte aan heeft, dat is ook prima natuurlijk. Maar als je wel je sociale kring wilt uitbreiden, dan is dit echt een goede manier.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?