Smokey eyes maken in 6 simpele stappen
19 juni 2018 

Smokey eyes maken in 6 simpele stappen

Benodigdheden:

  • Primer of foundation
  • Oogpotlood
  • 3 tinten oogschaduw in dezelfde kleurgroep
  • Kwasten
  • Mascara

Stap 1: Primer of foundation

Begin met het aanbrengen van een primer of foundation op je oogleden, hierdoor blijft je make-up beter zitten. Als je er ook voor kiest om de foundation voor de rest van je gezicht te gebruiken, dan kun je dat het beste vooraf doen.

Stap 2: Lichte oogschaduw

De kracht van smokey eyes zit hem in het verloop van de kleuren; tegen je wimperrand is het het donkerst en richting je wenkbrauw wordt het steeds lichter. We beginnen met het lichte gedeelte, deze kun je net onder je wenkbrauw aanbrengen.

Stap 3: Medium oogschaduw

Vervolgens kun je met de middelste kleur oogschaduw het midden van je ooglid inkleuren, daar waar je ooglid de knik maakt.

Stap 4: Donkere oogschaduw

De donkere oogschaduw breng je tenslotte aan op het onderste gedeelte, tegen de wimperrand aan. Breng de oogschaduw laag voor laag aan, hoe dichter bij de wimpers hoe donkerder.

Als de 3 kleuren oogschaduw erop zitten, dan kun je de kleuren met een kwastje wat vervagen en blenden zodat ze mooi in elkaar overlopen.

Stap 5: Eyeliner

Maak vervolgens met een oogpotlood een lijntje boven je wimpers, de zogenoemde eyeliner. Het lijntje mag wat dikker en hoeft niet kaarsrecht te zijn. Je gaat hem zo toch nog een beetje uitsmeren. Laat dit lijntje aan het uiteinde een ietsje omhoog lopen. Als het lijntje staat, kun je deze met een kwastje een beetje mengen met de oogschaduw.

Ook onder je oog kun je een lijn met je oogpotlood trekken. Ook kun je de donkerste oogschaduw een beetje onder je oog aanbrengen (doe dit wel heel dun). Vervaag deze ook een beetje met een dun kwastje.

Stap 6: Mascara

Tot slot ga je je mascara opdoen. Gebruik veel mascara en maak meerdere lagen om de look compleet te maken. Et voil, jij hebt je eigen smokey eyes gemaakt!

Filmpje

Iedereen heeft een eigen voorkeur in volgorde, dus je kunt hier altijd mee experimenteren. Als je het fijn vindt om wat beeld te zien, dan kun je dit filmpje hieronder nog even bekijken. Succes en onthoud: oefening baart kunst!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?