Slapen in de eetkamer; interieurtips!
18 april 2020 

Slapen in de eetkamer; interieurtips!

Van eetkamer naar slaapkamer

Afgelopen jaar hebben wij de indeling van ons huisje omgegooid. De reden: de komst van ons zoontje Mano, die eind november geboren is! De indeling hebben we veranderd, en tegelijk -tsja had toch wel een beetje nesteldrang- wat muren geverfd en een paar meubels aangepakt en nieuw gekocht. Ons huisje heeft een ensuite indeling, een achter- en voorkamer met daar tussenin twee vaste kasten en een prachtige originele glas in lood deur. Daardoor kunnen wij toch twee aparte functies kwijt in n ruimte.

Eettafel eruit en bed er in

In de voorkamer ging de grote eettafel eruit, die moest namelijk plaatsmaken voor ons bed. De eetkamer werd dus slaapkamer. De twee kasten die er stonden (kleding en oude apothekerskast) heb ik gewoon laten staan. Beide kasten zijn wit en we hebben gewoonweg geen plek om ze ergens anders neer te zetten. Ik wilde de ruimte wel een warmere uitstraling geven, dus heb ik de muren geverfd. Ik koos voor skin powder van pure and original. Deze kleur zorgt voor warmte en sfeer in de slaapkamer. Tip: verf bij voorkeur meerdere wanden (bijv. net de hoek om), de hele kamer of neem zelfs het plafond mee. Dat zorgt voor rust en eenheid.

bed-woonkamer

Creativiteit en slimme oplossingen woonkamer

In de woonkamer staat nu de ronde Docksta eettafel van Ikea. Wat een top keuze! Simpel, functioneel door de poot in het midden en een mooi strak design. Als opbergplek en extra zitplaatsen bij bezoek hebben we een paar Ikea besta kasten gekocht en er een houten frame omheen gemaakt. Door het houten frame van underlayment is de kast stevig genoeg om er op te zitten.

De houten kist die we gebruikten als salontafel heeft plaatsgemaakt voor kleine bijzettafeltjes. Dit staat veel ruimtelijker en is flexibel in het gebruik. Verder hebben we eigenlijk weinig nieuw gekocht. Met een beetje creativiteit en wat herplaatsen in huis kom je een heel eind! Er komen eindelijk (na bijna 5 jaar!) nog wat verschillende fotos en posters op de muur. Dan is ons huisje voor nu weer even helemaal af.

In mijn volgende blog laat ik jullie meer zien over de metamorfose van slaapkamer naar babykamer!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen