Skincare in de zomer

Insmeren

Het wordt niet voor niets zo vaak genoemd; insmeren is cht heel belangrijk. Niet alleen om huidveroudering tegen te gaan, maar ook om je huid te beschermen tegen de schadelijke invloed van de zon. Geen van allen willen we ziek worden of rimpels krijgen, smeer je dus altijd goed in en denk er niet te makkelijk over. Voor de gevoelige huid in het gezicht kun je een speciale zonnebrandcrme gebruiken, deze bevatten vaak ook een hogere factor dan die voor het lichaam. Vergeet niet dat er in een bruiningsolie vaak geen beschermingsfactor zit! Bovendien is het beter om de zon op het heetste moment van de dag te vermijden of wat kleding aan te trekken ter bescherming.

Reinigen

Waarschijnlijk voelt je huid na het gebruik van zonnebrand en een hele dag aan het zwembad of de zee liggen niet zo prettig aan. Dit komt doordat zonnebrand als het ware een laagje op de huid legt ter bescherming en daardoor is het ook belangrijk om aan het einde van de dag je gezicht goed te reinigen. Ook al heb je geen make-up gedragen, reinig de huid goed met milde producten. Waarom dit nou precies zo belangrijk is? Omdat je wilt voorkomen dat je porin verstopt raken en je ongewenste onzuiverheden krijgt! Maar ook voor het lichaam is het belangrijk om zonnebrand, zout en chloor er af te wassen om een droge huid te voorkomen.

Hydrateren

Na de hele dag in de zon te hebben gelegen en in de zee of in het zwembad gezwommen te hebben, is je huid toe aan rust. Zon, zout en chloor drogen de huid uit, daarom is het belangrijk om de huid in de avond weer goed te hydrateren. Door te zorgen dat de huid in balans blijft, zul je ook geen extreem droge huid of juist een hele vette huid met onzuiverheden krijgen. Om de huid extra te ondersteunen zou je voor het slapengaan nog een serum kunnen gebruiken. En vergeet ook je lichaam niet in te smeren met een aftersun of een lekkere bodylotion!

Geniet van de zomer!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?