Sinterklaasstress, zo kun je deze verminderen!
10 november 2016 

Sinterklaasstress, zo kun je deze verminderen!

Ik vind het een heerlijke tijd, de Sinterklaasperiode. Ieder jaar weer worden de pietenpakjes van zolder gehaald, het inpakpapier voor de dag getoverd en spelen mijn kids uren voor Piet en Klaas. Maar eerlijk is eerlijk, het Sinterklaasfeest is niet alleen maar dolle pret.

Oververmoeide kinderen

De Sint brengt ons ook wel een pakje vol met overprikkelde kinderen. Die oververmoeid raken doordat ze het zo spannend vinden en hierdoor niet goed kunnen slapen. Stuiterende kindjes door de grote hoeveelheden snoepgoed. En een vol programma met alle Sinterklaasvieringen die op de agenda staan. Het gevolg? Mama krijgt ook ‘spanning’ en is stiekem blij wanneer zij de Sint op 6 december met vlag en wimpel weer uit mag zwaaien.

Dat moet ook anders kunnen!

Als jij niet ‘thuis’ bent in jezelf, kunnen prikkels, sferen en gevoelens van anderen, gemakkelijk bij je binnen komen. Dat geldt voor je kinderen, maar ook voor jezelf als ouder. Dus het is belangrijk dat jij, zeker gedurende deze aanstaande drukke periode, in het centrum van je eigen woning bent.

Hoe doe je dat?

Ik neem je graag mee in een visualisatie. Wanneer je deze een paar keer hebt gelezen, kun je het met gesloten ogen voor je zien. Neem er de tijd voor op een rustig plekje, het zal je verbinden met je binnenste waardoor je meer rust ervaart. De visualisatie is vooral ook leuk voor kinderen, dan kun je het voorlezen.

De zak van Sinterklaas (visualisatie)

Stel je voor dat jouw lichaam een huis is. Hoe ziet jouw huis er dan op dit moment uit. Kun je het voor je zien? Waar ben je nu ergens? Zit je in je hoofd op je piekerzolder, of ben je in je hart aan het dromen over wat de Sint je brengen zal? Kijk eens om je heen, hoe ziet het er uit? In de hoek van de kamer staat een grote jute zak. Verhip! Het lijkt de zak van Sinterklaas wel! Je loopt er naar toe en ziet dat hij leeg is. Jij mag hem gaan vullen.

Loop er maar eens mee door je huis. Alles wat je onderweg tegenkomt en waarvan jij vindt dat het niet thuis hoort in je huis, gaat in de zak. Onrustige gevoelens, nare gedachten, alle rommel die je tegenkomt gooi je er in. Zorg dat je alle kamers van je huis hebt gehad. Begin bij je hoofd, je zolder en eindig in je buik, het centrum van jouw huis. Dan knoop je de zak dicht en zet hem bij je schoen neer.

Zoek een plekje in je huis waar je lekker kunt gaan liggen. Steek een kaarsje aan en neem plaats. Zie hoe het vlammetje de woonkamer verlicht. Het licht wordt steeds een beetje feller. Langzaam verlicht het je hele huis. Vanaf je kruin tot aan je tenen. Het schijnt zelfs zo fel, dat er om jou heen een cirkel van licht is ontstaan. Je voelt je veilig in jouw huis, het licht zal jou beschermen. En zwarte Piet, die zal vannacht de zak meenemen en jou verlossen van alle rommel.

Sint wijs weken

Mocht je het leuk vinden meer tips en inspiratie te ontvangen voor de komende Sinterklaasperiode, geef je dan op voor mijn gratis Sint Wijs weken. Ontdek hoe je op eigen wijze een stress vrije Sinterklaasperiode kunt creren. Kijk voor meer informatie op: Sint wijs weken.

Slaap lekker

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?