Shopverslaafd? Lees dan deze 5 tips!
19 augustus 2018 

Shopverslaafd? Lees dan deze 5 tips!

Tip 1: Ruim je kledingkast op!

Deze tip kennen we allemaal wel, maar we zijn daar eigenlijk te lui voor (of we hebben geen tijd). Toch is dit een hele nuttige tip! Misschien kom je wel nog dat ene leuke truitje van vijf jaar geleden tegen en kan je daarmee een hele nieuwe outfit creren. Of vind je een basic zwart topje die je eigenlijk nog zou kopen omdat je er geen meer had. Zoek alles uit en wat je niet meer past geef je weg of je geeft het aan een goed doel. Maak ook een stapel met kleding die je in de afgelopen paar jaar niet meer hebt gedragen, maar die je wel nog passen.

Tip 2: Maak nieuwe combinaties

Door nieuwe combinaties te maken ontdek je eigenlijk weer nieuwe kleding. De broek die je pas hebt gekocht past eigenlijk wel bij dat oude truitje die je al een paar jaar niet meer hebt aangehad. Zoek zoveel mogelijk setjes bij elkaar en zo zie je dat je veel meer outfits kan maken dan dat je eerst had gedacht. Heb je meer dan dertig combinaties? Dan zie je pas dat het niet meer nodig is om alweer naar de stad te gaan.

Tip 3: Maak een wishlist (en koop niet meer!)

Door het maken van een wishlist besef je je hoeveel je eigenlijk nog nodig hebt of graag zou willen hebben. Schrijf jouw wishlist ergens op (of gebruik een app). Als je dat hebt gedaan ga je op zoek naar deze items. Het moeilijke hiervan is om je alleen aan je wishlist te houden en dat geen andere kleding gaat kopen. Probeer dit een paar maanden uit en zie hoeveel geldt dat bespaart.

Tip 4: Shop online

Weet je jouw maat en klopt die altijd? Shop dan online! Houd daarbij juist de kortingen in te gaten en ook of er geen verzendkosten of retourkosten zijn. Maar pas op: ga niet teveel kopen! Webshops zijn door hun aanbiedingen heel verleidelijk en hoe makkelijk is het om op een knopje te drukken? Voor je het weet heb je het item al gekocht. Maar als je die verleiding kunt weerstaan dan is online shoppen echt een uitvinding.

Tip 5: Koop winterkleding in de lente en zomerkleding in de herfst.

Minimaal twee keer per jaar is er sale. Als er in de lente sale is, zijn dat vaak items van de afgelopen winter en andersom ook. Vaak vergeet je dat en koop je pas een item wanneer je dat nodig hebt. Doe dit niet! Denk vooruit! Wil je nog nieuwe laarzen voor in de winter? Koop ze dan aan het einde van het voorjaar. Vaak scheelt dat echt een paar tientjes of zelfs meer.

Heb jij nog handige tips om op kleding te besparen?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?