Seriemoordenaar

Het begon ooit met opnemen van alle afleveringen die op televisie kwamen, gevolgd door dure dvd-boxen die gekocht en (uit)geleend werden. Nu lijken HBO en Netlfix er speciaal voor uitgevonden: Series!

Van McLeods Daughters tot Lost, hoe verschillend de genres ook zijn, als je eenmaal gaat kijken, is de kans groot dat je niet meer stopt. Het concept is zo ontwikkeld dat je blijft kleven. De afleveringen zijn lang genoeg om je te boeien en kort genoeg om een toeslaande verveling te voorkomen. Iedere aflevering eindigt met een groot vraagteken of een knaller van een cliffhanger en als je avond nog niet voorbij is, klik je gewoon door naar de volgende aflevering.

Series zijn zeer geschikt voor iedereen die zich langer dan anderhalf uur met een hoofdpersoon wil vereenzelvigen. Die ene leuke man of vrouw die je aflevering op aflevering volgt daar wil je alles van beleven, hij of zij wordt eventjes deel van je leven. Hoe lang diegene blijft, hangt af van het aantal afleveringen per seizoen en totaal aantal seizoenen. Als je mazzel hebt, heb je uren en ren kijkplezier.

McLeods Daughters, Borgen, Vampire Diaries, CSI, House of Cards, Friends, Greys Anatomy, Orange is the new black, Flikken Maastricht, Nashville, Pretty Little Liars, en zo voort. Vul maar aan, ideen genoeg. Nee, series genoeg. Voor ieder wat wils.

Dus als je voetjes omhoog liggen en je in de kussens van de bank verdwenen bent, probeer dan eens een serie. Pik er eentje uit het genre waar je normaal films van kijkt en waag de sprong.

En waarschuwing op het etiket van deze verpakking: Series kijken kan leiden tot verslaving en afkickverschijnselen na de allerlaatste aflevering kan een tijdelijk zwart gat veroorzaken.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?