Schoonheid is jezelf zijn

Vrouwen over schoonheid en hun schoonheidsideaal

De centrale vraag is of er daadwerkelijk een schoonheidsideaal bestaat? En zo ja in hoeverre worden vrouwen daardoor beïnvloedt? Zo vertelt een topmodel dat schoonheid niet altijd gelukkiger maakt en komen ook vrouwen met zware brandwonden en lichamelijke beperkingen (door ziekte of aangeboren) aan het woord, die tevreden zijn met hoe ze eruit zien. Maar ook, hoe ervaart zwemster Ranomi Kromowidjojo schoonheid en wat betekende het voor actrice Monique Rosier, toen ze zich bevrijdde uit de hel die boulimia heet.

Gehandicapte vrouwen, vrouwen met amputaties, corpulente vrouwen, vrouwen met het Downsyndroom en vrouwen, waar ogenschijnlijk alles perfect is in hun leven… Allemaal geven ze een eerlijke kijk op wat schoonheid betekent. ‘Pas in de wereld van psychiatrie zag ik wat echt schoonheid is,’ zegt één van hen. ‘Het niet goed kunnen zien geeft me juist meer rust,’ zegt een vrouw die bijna blind is. De indrukwekkende verhalen hebben één overeenkomst; schoonheid is pas echt schoonheid als je accepteert wie je werkelijk bent.

Via social media en stichtingen (zoals Down Syndroom Stichting, Roos Prommenschenckel Stichting en Borderline Stichting) konden vrouwen zich voor dit boek aanmelden. En dat deden ze massaal.De fotoshoots hadden als doel om al deze vrouwen een mooie dag te bezorgen en zelfacceptatie te bevorderen.

Bestel dit mooie boek bij Bol.com, de kosten voor dit boek zijn 24,95 euro.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?