Samenwonen en geld

Niet iedereen is even open in een relatie over de financin maar toch praten samenwonende stellen wel geregeld over geld. Vier op de tien (43%) praat wekelijks met zijn of haar partner over financile zaken. Tien procent doet dit zelfs dagelijks. De meeste stellen (62%) weten ruzie over geldzaken echter te vermijden.

Aankoopprijs
15% van de ondervraagden gaf aan soms niet de precieze aankoopprijs van gekochte producten te vertellen aan zijn of haar partner. Bij mannen gaat het dan met name over de aankoopprijs van elektronische apparatuur, bij vrouwen over kleding, waarbij zowel mannen als vrouwen aangeven dat ze er vanuit gaan dat hun partner wel eens de ware aankoopprijs heeft achtergehouden (20%).

Uitstaande leningen
Het onderzoek laat ook zien dat veel samenwoners te maken hebben met leningen. Maar liefst 70% van de samenwonenden gaf aan uitstaande leningen te hebben. De meest voorkomende lening is daarbij de hypotheek (32%), gevolg door rood staan (29%) en een studieschuld (22%). Andere veel voorkomende leningen zijn een doorlopend krediet (13%) en een creditcard (12%). Daar staat tegenover dat 29% van de nieuw samenwonenden aangeeft nooit een schuld te hebben gehad.

Meer over dit hele onderzoek kan je hier lezen.

Praat jij met je partner over financile zaken? Hebben jullie alles eigenlijk wel goed geregeld?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?