Samen op reis: backpacken met je vriendin
10 oktober 2015 

Samen op reis: backpacken met je vriendin

Ben jij erover aan het denken om te gaan backpacken met een vriendin? Wij zeggen: doen! Het kan je horizon zo verbreden en er zijn zoveel mooie plekken te ontdekken! En met wie is het nou leuker om te gaan, dan met een goede vriendin. Wij zetten wat mooie bestemmingen voor je op een rij.

Maar waar gaan we heen?

De uitdaging van backpacking is ‘living on a shoestring’. Dat betekent: zo veel mogelijk zien en doen, zo weinig mogelijk geld uitgegeven. Laat die shopping malls en clubs dus zoveel mogelijk links leggen: jij en je vriendin gaan op de kleintjes letten! En daarom kies je een land waar je nog echt goedkoop kunt rondreizen:

  • Nepal: mega hoge bergen, rijke cultuur en theehuisjes op de meest afgelegen plekken
  • Cambodja: Strand en eilandcultuur, Tempels van Angkor Wat
  • Bolivia: Zoutvlaktes, bruisend La Paz en hiken rondom de Huayna Potosi
  • Indonesië: Te veel eilanden om op te noemen
  • Nicaragua: Epische vulkanen en tropische eilanden
  • Albanië: Cultuur in oude kastelen en chillen op witte zandstranden
  • Marokko: Sahara! Of surfen aan de Atlantische oceaankust
  • Thailand: Mijd het zuiden, ontdek het noordelijk binnenland
  • Vietnam: Overweldigend. Stap in een andere wereld

Jij en je vriendin maken indruk op het thuisfront

Wat zullen jullie wat te vertellen hebben wanneer jullie weer terug komen. Vergeet je camera niet om dit alles vast te leggen. Foto’s van bezienswaardigheden zijn leuk, maar die vind je ook op Google. Maak daarom een selfie van jullie twee mt Angkor Wat, de kamelensafari in de Sahara of in de club in La Paz, en je hebt gegarandeerd genoeg beeldmateriaal voor een fantastisch fotoalbum.

Backpacken is hot

Vraag op een willekeurige verjaardag naar mooie reisverhalen en wedden dat een grote meerderheid met weemoed terugdenkt aan zijn backpackavontuur? De outback die je ziet tijdens een vakantie Australië, in de kibboets in Israël, of met een VW’tje door Egypte; dat moet je een keer in je leven hebben meegemaakt. Het maakt niet uit of je twee weken, twee maanden of een half jaar weggaat, deze reis gaan jij en je vriendin nooit meer vergeten.

Goede reis!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?