Ruzie op vakantie vermijd je met deze 5 tips!
15 augustus 2017 

Ruzie op vakantie vermijd je met deze 5 tips!

Deel je verwachtingen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zijn jullie het eens over een vakantie? Heb het dan ook eens met degene met wie je gaat over waarom jullie naar die bestemming willen. Wat wil jij doen? Wat wil hij of zij zien? Liggen jullie grofweg op één lijn of gaan jullie compleet voor andere redenen naar de bestemming toe? Wilt de één nachten doorhalen in de club en de ander juist actief het land verkennen? Door je verwachtingen te delen sta je op bestemming niet voor (nare) verrassingen, krijg je minder snel ruzie op vakantie en bestaat het niet uit één grote compromis.

Spreek een budget af

Een apart puntje van de verwachtingen, want dit kan snel voor frustraties zorgen. Het budget. Wees eerlijk hoeveel jullie willen besteden en hoe jullie dit gaan doen. Houden jullie alles bij in een ‘wie betaalt wat app’, maken jullie een grote pot of delen jullie alles a la minute door 2? Handig om dit vooraf even kort te sluiten.

Niet alles hoeft samen

Accepteer dat niet ALLES samen hoeft. Soms heb je alleen tijd voor jezelf wanneer je gaat douchen of op de wc zit in een vakantie. Samen op vakantie zijn betekent heus niet dat je ook 24/7 hetzelfde pad hoeft te bewandelen. Ga eens alleen naar een winkeltje toe of laat de ander eerder naar het strand gaan. Soms kan een beetje ademruimte de verstandhouding juist goed doen!

Ken je rol

Is Annie beter in kaartlezen en ken jij juist beter je talen? Ken je rol op vakantie. Vaak ontstaan deze patronen vanzelf en vullen jullie elkaar juist aan. Juist door te doen waar je goed in bent. Lekker lullen op bestemming dus en laat de ander je de weg maar wijzen.

Sluit compromissen

Natuurlijk kunnen jullie het niet over ALLES eens zijn. Sluit daarom op zijn tijd een compromis. Dit geldt wel als jullie alle twee water bij de wijn willen doen. Ga mee naar het winkelcentrum en laat je reispartner mee wandelen. Of iets anders. Kom je er echt niet uit? Kies dan eens voor punt 3. Niet alles hoeft samen en ga je eigen weg voor een bepaalde activiteit.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?