Rondreis door Australi in vier weken
04 januari 2015 

Rondreis door Australi in vier weken


Een rondreis door Australi is een droom van velen. Het lijkt alleen onmogelijk. Australi is zo groot, daar kan je niet even een paar weken heen wordt vaak gedacht. Gelukkig valt dit allemaal mee. Het is alleen zo dat je misschien niet alles kan zien of doen wat je eerst in de planning had.


Je kan prima in vier weken de noord oost kust ontdekken met de bus of auto. Je pakt dan een gedeelte van de staat Queensland. Je arriveert in Brisbane en je vertrekt uit Cairns of je doet het tegenovergestelde.

In de route kan je de prachtige stad Brisbane ontdekken. Bezoek dan ook direct de Koala-sanctuary in Brisbane. In de sanctuary kan je dieren bezichtigen die veel in Australi voorkomen. Je kan hier op de foto gaan met een koalabeer en wallabies voeren. Alleen in de staat Queensland mag je een koala vasthouden.


Vervolgens reis je richting het noorden waar je een stop kan doen voor een excursie naar Fraser Island, surfen aan de kust bij Hervey Bay, en zeilt naar Whitsundays bij Airlie Beach. Altijd al eens willen parachutespringen? Doe dit dan in Mission Beach. Je land hier op het strand wat zorgt voor een unieke ervaring.

Je eindigt je reis in Cairns waar je heerlijk kan ontspannen en duiken of snorkelen in de Great Barrier Reef.

Wil je meer dan alleen Queensland zien en heb je maar vier weken? Dit kan, maar je reis wordt er dan wel duurder op. Je kan ervoor kiezen om dan gebruik te maken van binnenlandse vluchten. Je vliegt dan van de ene stad naar de andere. Zo kan je bijvoorbeeld arriveren in Cairns en duiken in de Great Barrier Reef. Daarna vlieg je naar Alice Springs waar je een bezoek doet aan de Uluru en de Kings Canyon. Vervolgens vlieg je naar Melbourne waar je los kan gaan met shoppen. Tot slot vlieg je naar Sydney waar je de beroemde Opera House kan bezichtigen en een excursie kan doen naar de Blue Mountains. Je vier weken zitten er dan wel op en het is dan tijd om weer naar Nederland te reizen.

Dit zijn enkel maar voorbeelden van een rondreis door Australi. Maak voor jezelf een keuze wat je wilt zien en doen. Er is meer mogelijk in vier weken dan je denkt. Hou alleen wel goed rekening met de afstanden en je budget.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?