Rennen met Evy

Iedereen kiest om andere redenen voor hardlopen als sport. Het aantal hardlopers schijnt al jaren toe te nemen. Want het is een relatief goedkope sport en het kan op elk moment van de dag. Je bent niet gebonden aan trainings-, wedstrijd- of zelfs openingstijden.

Je hebt een kantoorbaan op de vierde verdieping en neemt altijd de lift. Waarom? Omdat je niet met een rood hoofd en klotsende oksels langs het kantoor van die ene leuke hunk of babe wilt lopen natuurlijk! Uitstekend excuus.

Maar als je vijf dagen in de week slechts van je bureau naar het koffiezetapparaat en toilet wandelt kom je wat beweging te kort. En als je wel een fysieke baan hebt, is het ook de vraag of je werkzaamheden door kunnen gaan voor sportieve beweging. Geloof me, als je bij de bakker werkt en de halve dag in de hitte van ovens brood loopt te sjouwen en mensen te woord staat, is een paar kilometer hardlopen echt niet makkelijker dan voor iemand met een baan achter het beeldscherm.

Op een simpele manier aan je conditie werken? Het kan!

Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar goede gympen/hardloopschoenen en een MP3-speler. Oh ja, en een beetje discipline niet te vergeten. Op de MP3-speler zet je een podcast, bijvoorbeeld de podcast Start to Run van Evy Gruyaert, en iemand vertelt je tijdens het lopen exact wanneer je moet wandelen en wanneer je mag joggen.

Evy zorgt daarbij ook nog voor passende muziekjes met het juiste wandel- of loopritme. Ze motiveert je af en toe door je aan te moedigen of te vertellen dat je er bijna bent. Soms kun je om haar grinniken, want dat zegt ze wat gaat het goed h?! En dan denk je daar op dat moment toch net iets anders over. Maar het is niet erg, zolang je maar niet opgeeft.

De discipline heb je nodig voor het houden aan het trainingsschema. In het begin mag je drie keer in de week je loopschoenen aan en dat kan best een belasting zijn. Maar na 10 weken kun je een half uur achter elkaar hardlopen, circa 5km. Houd dat voor ogen, dan lukt het wel!

En daarna spreek je een trainingsschema met jezelf af; bijvoorbeeld 1 2 maal per week hardlopen, een duurloop en een intervaltraining afgewisseld. Of je moet de smaak zo te pakken hebben dat je de volgende trainingen op je MP3-speler zet en door gaat tot 10km.

Verlies overtollige kilos, vertraag het ouderdomsproces, verbeter je hartspier, word zelfverzekerder, voel je gezonder en fitter, bla bla bla Het klopt allemaal, maar je moet het vooral voor jezelf doen. Net zoals je voor jezelf dat boek leest, nadat een recensie op Vriendinnen Online je lekker maakte, of een lekker gerecht kookt, nadat je ging watertanden bij een artikel op deze site.

Prima combinatie overigens; een rondje hardlopen en daarna met iets lekkers op de bank een boek lezen!

Een tip van een ervaringsdeskundige:

Vergeet je warming up n cooling down niet, dat voorkomt dagenlange spierpijn (of ergere kwalen).

Je download hier de app voor rennen met Evy

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?