Reken af met donkere kringen onder je ogen!
25 oktober 2014 

Reken af met donkere kringen onder je ogen!

De een heeft er na een nachtje doorhalen last van en de ander heeft er van nature al meer aanleg voor. Donkere plekjes en kringen onder je ogen laten je er veel vermoeider en ouder eruit zien dan jij je werkelijk voelt. Het hoort er allemaal bij en het is meestal een teken van je lichaam om aan te geven dat je wat beter moet denken aan je rust. Maar we kennen het allemaal wel, we rennen en vliegen in het rond. Feestje hier, etentje daar, volgende dag weer gewoon werken. Om tijdens al je afspraken, events en meetings wakker en wel te verschijnen is er een heel simpel trucje om af te rekenen met die verraderlijke vlekken!

Het antwoord hierop is het gebruik van een colour corrector; dit is niets meer en niets minder dan een creamy of vloeibare substantie waar een kleurtje aan toegevoegd is. Niet te verwarren met concealers! Correctors en concealers zijn 2 verschillende producten die allebei hun eigen toegevoegde waarde hebben en elkaar (kunnen) aanvullen en complementeren .

Er zijn plenty of correctors in de schappen te verkrijgen, maar kunnen soms best aan de prijs zijn. Daarom krijg je de volgende tip mee; oranje lipstick! Ja, je leest het goed. Oranje matte lipstick is dekkend en kan naast mooie gekleurde lippen ook prima dienen als colour corrector. Oranje is een prima kleur om de donkere kleur op je gezicht te verdoezelen en de warmte weer terug te halen.

En hoe werkt dat dan? Bij het aanbrengen van je foundation moet je er al rekening mee houden dat je hier niet teveel van gebruikt onder je ogen (je wilt dit gebied namelijk oplichten). Breng vervolgens een klein beetje van de oranje matte lipstick aan op het gebied dat je wilt maskeren onder je ogen. Let op met de dosering, meer kan altijd..maar there’s no way back ;). Verdeel de lipstick met een deppende beweging, dit gaat het beste met je vinger. Dan breng je een (het liefst vloeibare) concealer aan die ongeveer 2 tinten lichter is dan je huidskleur. Ook dit verdeel je het beste met je vinger in een deppende beweging. Gebruik tot slot een beauty blender om het geheel goed in elkaar over te laten lopen; blend, blend, blend..en voila!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?