Zoete aardappel is niet alleen erg gezond, maar ook nog eens super veelzijdig. Je kan deze oranje topper verwerken in zowel zoete als hartige gerechten, van zoete aardappel frietjes, zoete aardappelmuffins tot deze sweet potato waffles. Dit recept kan je zowel zoet als hartig maken. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.
Wat heb je nodig (voor 6 wafels):
1 kleine zoete aardappel
4 eetlepels volkoren (spelt)meel
1 ei
100 ml. amandelmelk
– 1 theelepel bakpoeder
– snufje zout
Voor de hartige variant, voeg toe:
1 klein handje geraspte oude 30+ kaas
3 theelepels Italiaanse kruiden
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel bakpoeder
Peper en zout
Voor de zoete variant, voeg toe:
– 3 theelepels kaneel
– 2 theelepels speculaaskruiden
– 1 eetlepel stevia of honing
Hoe maak je het?
1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Kook hem vervolgens tot hij zacht is geworden en giet het af.
2. Prak de zoete aardappel mix dit met het ei tot een glas mengsel. Voeg het speltmeel, de amandelmelk, het bakpoeder toe en een snufje zout toe en mix dit tot een mooi beslag.
3. Voeg nu de ingredinten toe voor hartige of zoete wafels. Voor de hartige variant voeg de geraspte kaas toe en kruiden toe. Breng het geheel (naar eigen smaak) op smaak met peper en zout. Voor de zoete variant voeg je de kruiden en stevia/honing toe. Spatel dit door het beslag.
4. Zet het wafelijzer aan op middelhoge stand en vet hem in met kookspray.
5. Schep twee eetlepels van het beslag in elke vorm. Doe het wafelijzer dicht en wacht nu ongeveer 6-8 minuten. Kijk voorzichtig of de wafel gaar is. Haal ze dan uit het wafelijzer en herhaal dit tot het beslag op is.
6. Leg de wafels op een bord en aanvallen maar!
Klaar zijn je Sweet Potato Waffles! Hmmmmm! Enjoy!