Vegetarisch koken voor vriendinnen
Voor nieuwe gerechten laat ik me graag inspireren op het internet. Er is zoveel te vinden! Ik vind het fijn om minder vlees te consumeren en dus ging ik aan de slag met tofu. Dit tofu recept vond ik via de receptenmaker van HelloFresh en heb er zelf een eigen twist aan gegeven door de tofu en groente in bladerdeeg te verpakken. Misschien iets minder goed voor de calorien, maar wel zo feestelijk op je bord! En dat mag toch wel als je gezellig eters krijgt?! Iedereen was enthousiast dus ik deel het gerecht graag met je.
Ingredinten voor 4 personen:
- 400 g. sperziebonen
- 2 rode paprika’s
- 1 rode peper
- 2 pakjes gekruide tofu
- 1 ei
- 350 g. rijst (bijvoorbeeld Jasmijn of Pandan)
- Pakje bladerdeeg (10 stuks)
- Satesaus voor 4 personen
- 3 el. ketjap manis
- 4 tl. kerriepoeder
- Olijfolie
- Gezouten pinda’s (garnering)
- Kokos rasp (garnering)
Aan de slag!
1. Het voorbereidend werk: Snijd de boontjes in 3 gelijke stukken en snijd de paprika in kleine stukjes. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd deze vervolgens ook in hele kleine stukjes. Hak de pinda’s grof en klop het ei los in een apart bakje.
2. Verwarm de oven voor op de temperatuur die aangegeven staat op het pakje van het bladerdeeg. Leg de (bevroren) bladerdeeg plakjes alvast op het ovenrekje (buiten de oven!) zodat deze alvast kunnen ontdooien (2 stuks pp).
3. Kook de bonen in 3 4 minuten beetgaar en spoel af met koud water. Kook de rijst ook volgens verpakking.
4. Maak de satsaus samen met 3 el. ketjap warm volgens verpakking, tot deze de gewenste dikte heeft. Maak hem niet te waterig, anders worden de bladerdeeghapjes slap.
4. Verhit in een wok olijfolie, de rode peper en de kerriepoeder ongeveer 1 2 minuutjes. Doe vervolgens de boontjes en paprika erbij en wok dit 2-3 minuten. Voeg tot slot de tofu en satsaus toe en bak deze nog 3 minuutjes mee.
5. Nu kun je de bladerdeeghapjes gaan maken. Schep met een lepel een beetje op elk bladerdeeg en vouw ze dubbel zodat ze een driehoekvorm krijgen. Maak de zijkanten dicht door er met een platte vork langs te gaan en prik een paar gaatjes in de bovenkant. Besmeer de zijkanten nu met het losgeklopte ei. Zet deze in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is.
6. Je kunt nu de borden gaan opmaken. Voorzie elk bord van rijst, 2 bladerdeeghapjes en besprenkel het geheel met de pindastukjes en kokosrasp.
Eet smakelijk!
Zoek jij nog meer vegetarische inspiratie? Deze geitenkaas hapjes zijn ook erg lekker en feestelijk om tijdens een borrel of diner te serveren.