Recept: Smoothiebowl

Een Smoothiebowl = een smoothie in een kom. Het ziet er super mooi en lekker uit, is erg gezond, easy to make en heerlijk verfrissend voor een zomerse dag! Je kan er eindeloos mee variëren. De basis bestaat uit een bevroren banaan, een handje bevroren bessen en iets van yoghurt, de rest is up to you. Wil je een lactosevrij & veganistisch recept? Vervang dan de magere kwark door een plantaardige yoghurt.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram magere Franse kwark
  • 1 bevroren banaan
  • 1 handje bevroren bessen (blauwe bessen/frambozen of bramen)
  • 1 theelepel pure cacao poeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 ml (plantaardige) melk

Toppings naar keuze

Denk aan banaan, blauwe bessen, noten/zaden of muesli.

Hoe maak je het?

Doe de magere kwark, (plantaardige) melk, bevroren banaan, bessen, cacao poeder en kaneel in een blender of keukenmachine. Mix alles tot een glad mengsel. Voeg eventueel wat water te om de gewenste dikte te krijgen. Ik vind het zelf lekker als het een beetje dik is. Doe je smoothie in een kom en top hem met whatever you like. Done!

Ga jij voor bovenstaand recept of ga jij zelf experimenteren?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?