Als je vorige zomer een foodfestival hebt bezocht dan kan het je haast niet ontgaan zijn, de broodjes pulled chicken! Een echte hype! Voor de bereiding van het originele recept staat een paar uur, maar het huidige recept neemt maximaal 30-40 minuten in beslag. Een snel, gezond en vooral erg lekker receptje! Ga jij het maken?
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
300 gram kipfilet
1 bouillon blokje (tuinkruiden of kip)
1 puntpaprika
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 eetlepels salsa (zonder toegevoegde suikers)
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 theelepel paprika poeder
1/2 eetlepel olijfolie
Peper & zout
Hoe maak je het?
1. Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de tuinkruiden bouillon aan toe.
2. Halveer de kipfilets in gelijke stukken. Voeg deze toe aan het kokende water. Kook de kipfilets ongeveer 10-15 minuten op middelhoog vuur. Het water moet niet volop koken. Als de kipfilets gaan drijven dan kan je ze uit het water halen.
3. Leg de kipfilets op een snijplank en pluk het uit elkaar met twee vorken. Je kan zelf kiezen voor hele fijne of wat grovere stukjes.
4. Snijd de puntpaprika, sjalot en teentje knoflook fijn. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een pan en fruit de sjalot en de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg nu de puntpaprika toe en roerbak dit ook 2 minuten mee.
5. Doe de geplukte kip bij de rest in de pan. Zet het vuur nu op zn laagst anders wordt de kip snel droog. Voeg de kruiden, sojasaus en de taco saus toe en roer het goed door elkaar tot alles goed gemengd is. Breng verder op smaak met peper en zout.
6. Haal de pan van het vuur en serveer de pulled chicken bijvoorbeeld met een (volkoren) pitabroodje of wrap. Je kan het ook door een salade doen zoals ik deed!
Eet smakelijk!