Recept: Pavlova met rood fruit en slagroom
10 maart 2023 

Recept: Pavlova met rood fruit en slagroom

Wil jij je vriendinnen blij maken met een lekker dessert op een gezellig etentje of feestje? Dan kun je met dit recept echt uitpakken! Het leuke aan dit recept is dat je met het fruit kan variëren afhankelijk van het seizoen. Zo kun je het het hele jaar door serveren en laten aansluiten bij het jaargetijde.

Let op, je moet er wel 4-5 uur voor uittrekken, maar dat is voornamelijk oventijd. Dus als je op tijd begint, dan is het niet zo moeilijk. Het is bovendien glutenvrij.

Ingrediënten 6-8 personen

Het recept voor deze pavlova is genoeg voor twee lagen. Als je 4 lagen wilt maken zoals op de foto, raad ik je aan dit in 2 porties te doen, omdat 4 lagen meestal niet tegelijk in de oven passen.

  • 5 eiwitten
  • 250 gr. suiker
  • 2 el. maïzena
  • 2 el. witte wijnazijn
  • Snuf zout
  • 500 ml. slagroom
  • Rood fruit (zoals frambozen, bramen, aardbeien bosbessen etc.)

Aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 100C.

2. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en teken op beide vellen een grote ronde vorm (diameter 20-25 cm, ik heb de omtrek van een taartvorm gebruikt).

3. Maak de kom schoon met wat azijn en een vel keukenrol.

4. Splits de eiwitten van de dooiers (die kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een lemon curd) en voeg het eiwit toe aan de schone kom.

5. Klop de eiwitten eerst stijf met een handmixer en voeg dan langzaam al kloppend, lepel voor lepel, de suiker toe. Mix tot de suiker volledig in het mengsel is opgelost (wrijf een beetje meringue tussen je vingertoppen om te voelen of de suikerkorrels zijn opgelost).

Zeef de maïzena, een snufje zout en de witte wijnazijn door het meringue-mengsel en meng dit kort door het mengsel met de handmixer.

6. Verdeel het meringue-mengsel over de twee bakplaten en verdeel het binnen de lijnen van de getekende ronde vorm.

7. Plaats in de oven en bak gedurende 2 uur. Zet de oven uit, open de ovendeur niet, en laat de meringues volledig afkoelen in de oven. Je kunt de meringues gemakkelijk een dag van tevoren maken.

8. Klop de slagroom stijf, verdeel over de twee meringues, top af met alle bessen en serveer direct.

recept-pavlova
Dit recept komt van Elize van @deli_zabeth. Haar instagram staat vol met heerlijke recepten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen