Recept: Parmigiana di melanzane - aubergine lasagne
26 maart 2017 

Recept: Parmigiana di melanzane - aubergine lasagne

Italiaanse keuken

Op de hoek zit een heerlijke Italiaanse traiteur en dat ruikt altijd zo lekker! Dus toen wij via de Italiaan Toia de kans kregen om de hand te leggen op deze heerlijke parmigiana di melanzane (wij noemen het aubergine lasagne), zijn we gelijk aan de slag gegaan! Omdat het zo lekker was, delen we het Italiaanse recept graag met jullie!

Ingredinten – 4 personen:

  • Aubergines, ongeveer 3/4 stuks voor 4 personen
  • 100 gram parmezaanse kaas of 1 driehoek stuk uit de supermarkt
  • 500 gram passata di pomodoro
  • 1 kleine ui of een halve grote ui
  • Basilicum (ongeveer 10 blaadjes) + evt. voor garnering
  • 1 flinke bol mozzarella
  • Olijfolie
  • Arachide/zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper

Voorbereiding

Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 3 millimeter (niet te dik en niet te dun). Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in kleine blokjes. Vervolgens mag je de ui fijn snijden en een paar minuutjes fruiten in olijfolie. Daarna voeg je de passata di pomodoro, samen met de basilicumblaadjes, peper en zout toe aan de pan. Laat dit 10 minuten op een laag vuurtje staan; dit is je saus.

Nu kun je de oven gaan voorverwarmen op 200 graden en de parmezaanse kaas fijn raspen.

Aubergines bakken
Vervolgens vul je een pan met een laagje zonnebloem of arachideolie, waar je de plakken aubergine in gaat bakken tot ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen (reken op een minuut of 3/4). Laat ze na het bakken even goed uitlekken op keukenpapier. Eet je liever een iets gezondere versie, grill de aubergines dan op een hete grillpan in plaats van het bakken in de olie.

Lasagne bouwen

Nu ben je klaar om de aubergine lasagne te gaan bouwen! Pak een ovenschaal en schep hier een beetje, een eetlepel of 3, van de tomatensaus in en spreidt dit uit over het volledige oppervlak van de ovenschaal. Leg nu de eerste rij met plakken aubergine hier bovenop, probeer ze niet teveel te laten overlappen.

Vervolgens doen we hier weer een aantal lepels saus overheen en deze weer goed verdelen. Hierop leg je een een laagje mozzarella blokjes en strooi je er wat van de parmezaanse kaas overheen. Herhaal deze stappen tot de aubergines allemaal in de schaal liggen. Eindig met saus en beide kazen bovenop.

De ovenschaal mag ongeveer 40 minuten in de oven op 200 graden en klaar ben je. Je kan de ovenschaal eventueel nog garneren met blaadjes basilicum alvorens te serveren.

Eet smakelijk!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?