De bereiding is erg snel en gemakkelijk.
Benodigdheden:
- 18 oreo’s, 15 voor de vulling en 3 voor de topping
- 280 gram witte chocolade
- bakblik van 20×20 cm
- keukenmachine
- bakpapier
Bereiding:
Bekleed je bakblik met bakpapier en laat n centimeter boven de rand uitsteken. Verwarm de witte chocolade Au bain-marie tot de chocolade volledig gesmolten is en doe dit voor een paar minuten in een hittebestendige kom. Hak ondertussen 15 oreo’s in je keukenmachine, let op ze mogen nog best een beetje grof blijven dus maal ze niet helemaal kapot. Meng de oreo’s nu door de chocolade heen en verdeel het in het bakblik en strijk glad met een spatel. Doe nu de laatste 3 oreo’s in de keukenmachine en verdeel deze vervolgens als topping over het geheel. Nu moet je even geduld hebben tot de chocolade weer hard is geworden. Hierna kan je het geheel uit je bakblik halen door aan het uiteinde van je bakpapier te trekken,. Mocht het toch breken dan is dit geen ramp, het is juist leuk om dit in brokken te serveren. Eventueel kan je een bolletje ijs erbij serveren. En natuurlijk kan je de witte chocolade ook vervangen door melk of pure chocolade. Net wat jij lekker vindt!
En nu smikkelen maar 😉