Deze dagen lenen zich er perfect voor om gezellig te zitten en wat lekkers te snacken! Daarom vandaag een makkelijk en heerlijk recept voor home made tortilla chips met guacamole!
Ingrediënten:
Voor de tortilla chips
- 4-6 maiswraps of volkoren wraps
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zout
Voor de guacamole
- 1 avocado
- 200 gram cottage cheese
- 6 cherrytomaatjes
- Snufje chilipoeder (optioneel)
- Peper & zout
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wraps in acht stukken.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wrap stukjes over de bakplaat. Smeer met een kwastje de olijfolie over de wraps (dit hoeft maar een dun laagje te zijn). Strooi een beetje zout over de wraps
3. Schuif de bakplaat de oven in voor ongeveer 10 minuten. Blijf erbij! Elke oven is anders en de wraps kunnen snel aanbranden. Haal de tortilla chips uit de oven en laat ze afkoelen.
4. Ga nu verder met de home made guacamole. Snijd de cherrytomaatjes fijn en haal het vruchtvlees uit de avocado. Doe dit samen met de cottage cheese in een keukenmachine en laat deze draaien tot het een glad mengsel wordt. Breng het geheel op smaak met chilipoeder, peper en zout. Laat het vervolgens weer even draaien.
5. Serveer de tortilla chips samen met de guacamole! Enjoy!