Wat heb je nodig? (Voor 4 pizza’s)
– 500 gram runder gehakt
– 4 tortilla’s
– 3 eetlepels tomatenpuree
– 3 tenen knoflook
– 1 limoen
– romeinse sla
– 1 groene paprika
– 2 tomaten
– 2 lente uien
– een halve komkommer
– verse koriander
– 80 gram feta
– 1 tl paprikapoeder, peper en zout
– rode wijn balsamico
Z maak je het!
1. Verhit olijfolie in een pan en rul het gehakt gaar. Kruid het gehakt met peper, zout, koriander en paprikapoeder. Knijp daarnaast 3 teentjes knoflook uit in het gehaktmengsel.
2. Maak een salade van de sla, groene paprika, komkommer, lente uien en tomaat. Voeg een scheutje rode wijn balsamico en olijfolie toe.
3. Voeg wanneer het gehakt gaar is de tomatenpuree toe en pers een hele limoen uit boven het vlees.
4. Verdeel het gehaktmengsel over de 4 tortilla’s. Doe deze 4 minuutjes in de oven (240 graden), de tortilla’s worden hierdoor hard. Houd het goed in de gaten, want dit kan heel snel gaan!
5. Haal de tortilla’s uit de oven en doe de salade op de pizza. Top het af met wat blokjes feta. Eet smakelijk!