Recept voor 12-15 cupcakes.
Ingredienten
- 175g zelfrijzend bakmeel
- 140g basterdsuiker
- 50g geraspte kokos
- 140g boter, zacht
- ½ theelepel vanille-extract
- 2 grote eieren
- 4 el melk
- 140g frambozen, vers of bevroren
Ingrediënten voor het glazuur
- 280g poedersuiker
- 85g boter, zacht
- 4 eetlepels frambozencoulis, uit een fles of vers
- een beetje gedroogde of geraspte kokos, om te versieren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180C. Leg de muffinvorm klaar (12 diepe of 15 normale vormen). Doe alle ingrediënten, behalve de frambozen in een kom en klop het gedurende 1 a 2 minuten tot een luchtig mengsel. Daarna roer je voorzichtig de frambozen erdoor.
- Verdeel het mengsel over de muffinvorm en bak 18-20 minuten tot ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen. Laat afkoelen.
- Klop de ingrediënten voor het glazuur samen, behalve de geraspte kokos, tot een luchtig mengsel dat er ijsvormig uitziet. Verdeel het mengsel over de cupcakes en bestrooi met geraspte kokos.
Makkie he?!
Eet smakelijk!