Benodigdheden voor 12 Aardbei Shortcake koekjes
- 170 g aardbeien
- 1 tl citroensap
- 50 g suiker
- 125 g bloem
- 1 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 75 g boter
- 150 ml slagroom
Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 190 graden (of 175, als je oven die stand niet heeft). Was en ontkroon de aardbeien en snijd in dunne plakjes. Gooi ze in een kom samen met citroensap en n lepel suiker.
2. Meng in andere kom de bloem, bakpoeder, zout en de overgebleven suiker (van de 50g). Snijd de boter in stukjes en kneed dit door het meelmengsel heen totdat er grote grove stukken ontstaan.
3. Klop de slagroom op en voeg dit ook toe. Voeg daarna ook de aardbeien toe.
4. Maak met een ijsschep (of twee lepels) 12 bolletjes en leg dit op een bakplaat bedekt met bakpapier. Houd genoeg ruimte tussen elk bolletje, want de koekjes dijen heel erg uit.
5. Besprenkel nog met wat suiker (gekleurd suiker is leuk!) en bak in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten. Haal de koekjes eruit wanneer de buitenkant goudbruin is, terwijl de binnenkant nog zacht is. Laat ze een paar minuutjes afkoelen voordat je ze op een koelrek legt om helemaal af te koelen.
6. In een luchtdichte verpakking zijn de koekjes nog een paar dagen houdbaar. Leg bakpapier tussen de koekjes om te voorkomen dat ze aan elkaar kleven.
De koekjes zijn warm het lekkerst, maar ook afgekoeld blijft de binnenkant van de koekjes lekker smeug. Ik houd van de combinatie slagroom en aardbeien, en al helemaal als daar koekjes van zijn gemaakt. Enjoy! xx Shifra