Rabarbercompote

Ingredinten

  • 4 stelen rabarber (ongeveer 500 gram)
  • 2 appels
  • 3 medjoul dadels
  • 3 el honing

Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes. Breng de appel alvast aan de kook met een klein bodempje water. Was en snijd de rabarber in stukken van ongeveer 3cm. Snijd de dadels in hele kleine stukjes en doe ze gelijktijdig met de rabarber in de pan. Laat het geheel 15 tot 20 minuten koken. Roer af en toe even door, zorg dat je niet alles helemaal kapot laat koken dat zou zonde zijn!

Voeg na het koken de honing toe. Laat de rabarbercompote afkoelen. Wanneer je direct proeft als de compote net uit de pan komt zul je een erg zure smaak proeven. Wanneer de rabarbercompote afgekoeld is zal de smaak een stuk zoeter zijn.

Hou je nog een beetje rabarbercompote over? Voeg het bij het s ochtends toe aan de Griekse Yoghurt en je hebt een heerlijk ontbijt.

Tip: je kunt rabarbercompote gemakkelijk invriezen.

Opzoek naar meer recepten met rabarber? Check het recept voor crumble met rabarber op mijn site.
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?