Print-Knip-Klaar Kaartje voor iedere gelegenheid
30 september 2014 

Print-Knip-Klaar Kaartje voor iedere gelegenheid

Retro Bloem2 print-knip-klaar kaartje Karin Joan

Ik heb dit ZELFMAAK-kaartje zo ontworpen dat je er veel kanten mee op kunt. Je kunt een kaart maken voor een jarige vriendin, een zieke collega, een lieve oma, een speciale buurvrouw of wie dan ook. Maar je kunt er ook een labeltje mee maken voor op een cadeau, aan een bloemetje of een fruitmand. Maar het leuke is dat je het ook heel eenvoudig kunt houden, het is maar net wat je wilt!

Retro Bloem - Print Knip Klaar download kaartje - Karin Joan1

Ik laat je graag een aantal mogelijkheden zien, maar voordat ik dat doe, moet je eerst de print hebben. Print het bestand uit op stevig papier. Klik hier om de print te downloaden

Retro Bloem3 print-knip-klaar kaartje Karin Joan

In het ontwerpen van de bloemen heb ik mijn laten inspireren door retro prints van de jaren ’60. De bloemen zijn daarom opgebouwd uit eenvoudige lijnen en hebben een gedimd kleurenpallet.

Als je de print eenmaal hebt dan is het tijd om er een kaartje van te maken. Voor de eenvoudigste versie heb je alleen een schaar en lijm nodig. Ben je op kantoor, heb je geen lijm, maar wel een nietmachine? Zelfs dan gaat dit kaartje lukken! 🙂

Retro Bloem4 print-knip-klaar kaartje Karin Joan

  1. knip uit wat je wilt gebruiken
  2. plak de gekozen tekst op het blauwe ruitjes-vlak: je hebt nu een ansichtkaart. KLAAR! (Geen lijm? niet aan weerszijden van de strook, de tekst vast op het ruitjesvlak.)
  3. Wil je een dubbele kaart? Gebruik dan van die kant en klare blanco kaartjes (te koop bij kantoor- en hobbyhandels) Plak de kaart op de voorkant en het ziet er nog leuker uit. Je hebt een 10×15 kaart (A6) nodig.
  4. Wil je de enveloppe opleuken? Knip dan een van de bloemen uit en gebruik die op de punt van de flap van de enveloppe als een soort zegel: leuk!
Retro Bloem print-knip-klaar 5 kaartje Karin Joan
Je hoeft de tekst niet perse in het midden te plaatsen. Speel gerust met jouw ontwerp!
Retro 11Bloem print-knip-klaar kaartje Karin Joan

Als je het nog een klein beetje specialer wilt maken, kun je een driehoekje knippen uit de tekststrook. Het truukje om dat goed te doen gaat als volgt: knip het strookje eerst kort in, knip dan vanuit de hoeken naar het einde van die inknip toe. Nu heb je er een perfect driehoekje uitgeknipt en ziet de tekststrook er nog leuker uit. Plaats het aan linker of rechterkant van de kaart voor een asymetrisch effect.
Retro Bloem print-knip-klaar kaartje7 Karin Joan
Als dit genoeg was voor jou, hoef je niet verder te lezen. Maar ben jij een beetje meer crea en vind je het leuk om nog een paar stappen verder te gaan?Gebruik dan foamplakkers of foamtape om de tekststrook verhoogd op de kaart te plakken.


Retro Bloem print-knip-klaar kaartje 8Karin Joan
Knip dan de losse bloemen en de blaadjes uit en voorzie die aan de achterzijde ook van foamplakkers. Plak ze vervolgens precies op de juiste bloem (blad) en je hebt een leuk 3D effect op je kaart (Je kaart wordt al steeds meer waard!)
Retro Bloem8 print-knip-klaar kaartje Karin Joan
Wat denk je van een wapperend baniertje? Dat doe je eenvoudig zo: Knip driehoekjes in de uiteinden van een tekststrook. Knip dan die uiteinden van de tekststrook los. Plak ze verschoven onder de tekststrook en zo suggereer je een wapperende banier. Plak je ze een beetje schuin omlaag dan wordt het effect nog speelser. Plak de tekststrook met foamplakkers op om het effect te vergroten. Plak ook het losse blauwe ruitjesvlak met foam op de kaart, voor nog meer 3D.
Retro Bloem 9print-knip-klaar kaartje Karin Joan
Met de download kun je ook makkelijk een cadeaulabel maken. Snijd tussen de 2 middelste bloemen, de kaart verticaal door. Snijd ook de stippellijn aan de bovenzijde af. Je hebt nu een klein kaartje dat je aan een cadeautje of bosje bloemen kunt hangen. Perforeer een gaatje in de linkerbovenhoek, lintje of touwtje erdoor en klaar. Stapje verder? Knip ‘voor jou’ van de ‘speciaal voor jou’ strook af en je hebt er een toepasselijke tekst voor. Als je de ene kant van het strookje met lijm vastplakt en aan de andere kant er een foamplakker onder gebruikt, dan ligt de strook schuin omhoog; weer wat anders 🙂

Retro1 Bloem print-knip-klaar kaartje Karin Joan
Een fruitmand kun je makkelijk opleuken met een zelfgemaakt labeltje! Gebruik het blauwe ruitjesvlak en een tekststrook en plak die op elkaar. Knip een los bloemkopje en de grote blaadjesuit. Plak deze met foam op de linkerkant van de strook. Prik een gaatje door de strook, tussen het bloemkopje en de blaadjes. Rijg door het gaatje een touwtje en je kunt het vastknopen aan je fruitmand of cadeau of wijnfles of bloemetje of …

Supersnelle labeltjes maak je met alleen een tekststrook, een gaatje en een koordje of lintje. Of combineer de strookjes met een bloemkopje of een strookje van de blauwe ruitjes.

Retro Bloem print-knip-klaar 3kaartje Karin Joan

Ik hoop je weer geinspireerd te hebben om zelf even snel een kaartje te maken. Maar ben jij meer een ZELFMAKER dan zul je vast nog meer leuke ideeen hebben met deze download. Op mijn blog vind je nog veel meer downloads en ZELFMAAKideeen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat jij ervan maakt en waar je het voor gebruikt hebt. Superleuk als je even een berichtje achter laat.
Hartelijke groetjes en
tot een volgend project!
Karin Joan
retro Bloem print-knip-klaar 13kaartje Karin Joan
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?