Lize Mast
11/26/2017
0 min
0

Potje huilen? Hier is het allemaal goed voor!

11/26/2017
0 min
0

Stress

Wist je dat huilen stress en spanning vermindert? Het zorgt er namelijk voor dat je weer even helder wordt in je hoofd. En als je een helder hoofd hebt, kun je dingen beter verwerken en analyseren. Wel eens gemerkt dat je je na een flinke huilbui moe, maar ook opgelucht voelt?!

Bacterin

Tranen doden bacterin. Traanvocht bevat namelijk de stof lysozyme, dat is een eiwit dat de celwanden van de bacterin afbreekt. Het werkt dus als een soort afweermechanisme. Bovendien lopen je tranen ook via je neusholtes naar buiten, waardoor je een snotterneus krijgt tijdens het huilen. Die maakt je neus ook weer schoon en open, dus laat die tranen vooral lekker gaan!

Liefde

Doordat je verdrietig bent, zullen de mensen om je heen je troosten en dit zorgt ervoor dat de band met je vrienden, partner en familie alleen maar hechter wordt. Ook zij zullen het zien als iets moois wanneer jij bij hun je emoties durft te tonen.

Na regen komt zonneschijn

Een flinke huilbui zorgt ervoor dat je daarna weer beter in je vel zit. Als je continue je tranen blijft onderdrukken, dan zal je op een gegeven moment ziek kunnen worden of depressieve gevoelens ervaren. Je emoties komen er immers niet uit, maar worden allemaal opgekropt. Huilen is een bevrijding van deze negatieve energie en emoties, dus niks om je voor te schamen en vooral gewoon een potje gaan huilen als je die aandrang voelt!

Reacties
Categorieën