Dit recept is voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 20 minuten.
Ingrediënten:
- 150 g spaghetti
- 1 el olijfolie
- Handvol kerstomaten
- 50 g pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- 50 g pikante, droge worst
- 1 el harissa (Tunesische rode saus)
- 15 verse basilicumblaadjes
- 50 g pecorino
Bereidingswijze:
- Kook de spaghetti beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Halveer de kerstomaten.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan op middelhoog vuur.
- Snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een pan op laag vuur en fruit hierin de knoflook.
- Snijd de worst in fijne plakken en voeg deze toe aan de pan met de knoflook.
- Voeg daarna de gehalveerde kerstomaten toe. Bak ales enkele minuten terwijl je af en toe roert.
- Voeg nu de pasta toe aan de pan en ook de harissa. Meng alles goed zodat de pasta alle smaken goed kan opnemen.
- Voeg nu de basilicumblaadje toe en de pijnboompitten.
- Breng op smaak met peper en zout en meng opnieuw alles goed.
- Verdeel de pasta over de borden en rasp er nog wat pecorino overheen. Buon appetito!
Kijk op South & Pepper voor nog meer heerlijke en makkelijke recepten uit de Italiaanse keuken!