Pantone: Kleur van het jaar 2017
23 december 2016 

Pantone: Kleur van het jaar 2017

Pantone is een grote naam op het gebied van kleuren en voorspellingen, het is een heus kleureninstituut. Ieder jaar kiezen zij 1 of meerdere kleuren die dat hele jaar een belangrijke bron van inspiratie zijn. Niet alleen op het gebied van fashion, maar ook in de wereld van interieur. En dit jaar heeft Pantone gekozen voor de kleur Greenery. Het is een toch aardig opvallende groene kleur, die vooral in het voorjaar een lekker frisse kleur zal zijn en goed tot zijn recht zal komen.

Dit is de kleur Greenery

Kleur van het jaar volgens Pantone: Greenery

Hoe kan je deze kleur nu leuk combineren? Ook daar hebben ze een aantal voorbeelden van gemaakt, het is namelijk niet altijd een heel gemakkelijke kleur om te combineren. Een aantal voorbeelden:

Welke kleurencombinatie heeft jouw voorkeur?

Zelf heb ik nog wat andere voorbeelden opgezocht, vooral om inspiratie te geven met deze kleur. Vooral als je van groen houdt is het natuurlijk een erg mooie kleur. Verder geeft de kleur groen vaak veel rust en is de kleur gebonden aan een natuurlijke uitstraling en staat het in contact met de planten die je in je interieur hebt staan.

Heeft het interieur met Greenery in de vorm van planten de voorkeur of toch juist die groene muur?
Ik ben benieuwd naar wat jij vindt!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?