Orde vs. chaos

We hebben naast ons privleven waarin we er willen zijn voor familie en vrienden nog een wereld. De online wereld, voor sommige is het zo belangrijk om dit sociale aspect ook in real life na te streven. Verder hebben we ons werk waar we ons voor de volle honderd procent willen inzetten. Of we nu full- of parttimer zijn.

Naast onze drukke leven, hebben we ook nog eens allerlei gedachten en ideen waar we wat mee willen doen. Om te voorkomen dat ons hoofd overloopt met gedachten over boodschappen die we nog moeten doen, mailtjes die we moeten versturen en lezen of andere zaken die maar in ons hoofd blijven hangen. We kunnen onszelf op diverse manieren helpen om orde in de chaos te scheppen.

Hoe? Het is het meest simpele dat er is. Maak een lijstje. Ja, gewoon met pen en papier. Of het nu een los A4tje is of een leuk notitieboekje, als bijvoorbeeld de Moleskine. Dat maakt niet uit. Wat jij maar prettig vindt.
Ook onderweg kunnen de mooiste ideen zich openbaren. We hebben dan niet altijd pen en papier bij de hand. Onze smartphone biedt oplossing. Een erg handige app om alles in te noteren blijft wel Evernote. Met je eigen account kun je naast je telefoon ook op de tablet en laptop je notities bijhouden en hierna afwerken. Het handige van deze app dat je notities in diverse notitieboeken kunt opslaan. Dus per categorie een notitieboek. Maar ook lijstjes (voor die boodschappen) en fotos kun je hier kwijt. Erg organisatorisch dus.

Wanneer we onze to-do list hebben opgesteld, geeft dat vaak al ruimte. Het staat nu immers allemaal onder elkaar op papier en hoeven we het niet meer op te slaan in ons hoofd. Het is aan ons om alles stapsgewijs af te handelen en door te strepen. Juist wanneer je even snel een boodschap wilt doen, zodat ook dit kan worden afgevinkt, ga dan eens lopen naar het centrum in plaats van de fiets of auto te pakken. Je kunt er zomaar erg rustig worden. Dat gehaast heeft helemaal geen zin. Het verandert er allemaal niet door en gun jezelf de wandeling waardoor je mentaal rust krijgt. En die rust is zo belangrijk om jezelf niet helemaal dol te maken. En met het lopen zie je ook nog eens veel meer om je heen dan wanneer je met blik op oneindig op je fiets raast.

Je kunt zelf de prioriteiten wel stellen. En onthoudt, wat vandaag niet lukt; jammer dan! Morgen weer een dag. Dat lijstje wacht wel op jou.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?