Opnieuw verbonden

Dankzij mijn vriendinnen, telefoon en internet heb ik me gelukkig nooit echt eenzaam gevoeld behalve dan tijdens de eerste zes maanden hier in Griekenland.

Omdat we in onze primitieve woning boven op een berg geen internet of telefoonaansluiting hadden, mobiel bellen onbetaalbaar was en ik geen woord Grieks sprak, was manliefs schouder de enige schouder waarop ik als dat nodig was even kon uithuilen. Nu is mijn echtgenoot een echte lieverd, maar van hummen en knikken zoals vrouwen dat onderling doen, heeft hij werkelijk geen kaas gegeten. Als man is hij gewend om altijd oplossingen aan te dragen en dat was nou niet waar ik op dergelijke momenten behoefte aan had. Wat heb ik in die periode het gehum en geknik van mijn vriendinnen gemist!

Op het dieptepunt van mijn isolement had ik in een internetshop kort mailcontact met een van mijn allerbeste vriendinnen in Nederland. Toen ik op haar vraag hoe gaat het reageerde met een drieletterwoord, beginnend met een k, bleef het scherm even leeg. En vervolgens las ik: Wat? Ok, ik kom naar je toe. Nu! Nog even volhouden! Ze kwam inderdaad, een paar weekjes later. In haar eentje, hoewel ze nog nooit zonder man en kinderen zon verre reis had ondernomen en midden in de nacht bij ons zou arriveren. Het was een kostbaar geschenk van ware vriendschap dat ik nooit zal vergeten.

In de afgelopen jaren heb ik zowel in mijn woonomgeving als online veel nieuwe vriendinnen gemaakt. Innige, hartverwarmende en bijzondere vriendschappen zijn het. Ze geven me kracht om door te gaan in moeilijke tijden, maar ook energie om nieuwe wegen in te slaan. Ik noem het girlpower, die hechte cirkel van unieke vrouwen om me heen. Girlpower is praten, lachen,huilen, zingen en dansen tegelijk. Het is nergens te koop en ontstaat alleen als je bereid bent om niet alleen te ontvangen, maar ook zelf te geven. Girlpower verschaft je de moed om dingen te doen waarvan je altijd dacht dat je ze niet kon en biedt je tegelijkertijd een liefdevol vangnet: er staat altijd iemand voor je klaar om je letterlijk of figuurlijk op te rapen als je in een miezerig hoopje op de bodem van een put ligt.

Ik heb aan den lijve ondervonden hoe belangrijk vriendinnen zijn en het zal dan ook niemand verbazen dat girlpower een thema is dat in mijn romans veelvuldig voorkomt. Uit de reacties van lezeressen weet ik dat veel vrouwen zich daar helemaal in herkennen. Voor mannen ligt het iets anders, tenminste, als ik afga op wat manlief na het lezen van mijn eerste roman zei: Hm, best een leuk boek, maarre… moest er nou echt zoveel in gemeut worden? ”Tja, ik gaf het in het begin al aan: mijn echtgenoot is een schat, maar op het gebied van vrouwen moet hij nog steeds heel veel leren 🙂

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?