Onverwachts bezoek? In een half uur je huis opruimen met deze tips!
11 september 2016 

Onverwachts bezoek? In een half uur je huis opruimen met deze tips!

Frisse lucht

Een fris huis is een eerste stap. Zet de ramen en deuren open zodat het lekker kan doorwaaien. Spuit eventueel wat luchtverfrisser in de woonkamer, keuken, hal en WC. Spray in je enthousiasme niet teveel maar houd het subtiel.

Verzamelen

De tweede stap bestaat uit het verzamelen van alle losse rommeltjes, kranten, papieren, rondslingerende schoenen en wasgoed, tassen enzovoort. Gebruik hiervoor een grote mand die je daarna tijdelijk op je slaapkamer parkeert.

Vuile vaat

Verzamel alle vuile vaat en zet dit in de afwasmachine. Is de afwasmachine vol (zet die dan meteen aan) of heb je geen vaatwasser? Verzamel de vaat dan in een teiltje en zet dit uit het zicht.

Stoffen

Aan de lading stof kun je zien dat er niet is schoongemaakt. Ga dus snel met je stofdoek of swiffer over de kasten, TV en tafels. Schud de kussens van de bank op en pak de stofzuiger of bezem en ga razendsnel de vertrekken door waar de visite komt.

Schoonmaken

We zijn er bijna dus nog even volhouden. Ga met een microvezeldoekje en eventueel een spray allesreiniger je huis door. Neem snel de tafels, lage kasten en aanrecht af. Spuit wat WC reiniger in je toilet en haal een stuk keukenpapier met wat reiniger over de rand, bril, knop en fonteintje.

Tot slot

Vervang hand-, thee- en vaatdoek en leeg de afvalbakken. Dim het licht, steek een gezellig kaarsje aan, zet een muziekje op en begin aan de voorbereidingen van de koffie, thee enzovoort. Je bent klaar voor het bezoek.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?