Ongelukkig? Eigen schuld!

Wie is er geworden wat zij wilde worden?

Kijken maar eens om je heen, naar je familieleden, vrienden en kennissen. Eigenlijk heeft niemand dat succes, is niemand zo gelukkig als ze zouden moeten zijn. Niemand En kijk eens naar jezelf? Hm, nee, eigenlijk scoor je op alle fronten dik onder de zeven. Want je bent misschien wel een beetje rijk, maar niet supergelukkig. Je hebt allerlei diploma’s en titels, maar je doet nog steeds niet wat je echt graag wilt. Wat je ooit had willen worden? Helaas wist je al heel vroeg dat dat er niet van zou komen. En in de liefde? Breek je de bek niet open.

Aan de yoga tot je erbij neervalt

Is dat allemaal erg? Wel als je ermee zit, als je het ongeluk altijd voelt, als het je dwarszit en frustreert. Als de eenzaamheid je iedere dag verdrietiger maakt en angst je leven regeert. Het is een naar en leeg gevoel en maakt je onrustig. En ja, je gaat toch eens met iemand praten, een pilletje slikken, die mindfulnesscursus doen en tenslotte aan de yoga tot je erbij neervalt. Of je gaat nog meer cursussen doen, nog meer boeken lezen, nog meer op reis om in hemelsnaam maar niet te hoeven accepteren dat het is zoals het is.

De vrolijkste selfies, je eigen fantasie van het succesvolle en gelukkige leven in beeld en geluid

Vroeger kon je nog in sprookjes geloven, in de hemel ook, en in dingen die pas later komen of al geweest zijn. Maar nu moet het allemaal op dit moment voor zichtbaar zijn, en je bent druk in de weer met de mooiste vakantiefoto’s, de vrolijkste selfies, het construeren van dat succesvolle gelukkige leven in beeld en geluid. En dat lukt, want iedereen zegt: wow, wat doe je het leuk, wat heb je het goed, wat moet jij gelukkig zijn. En je knikt, je hebt het productiewerk voor je eigen levenspatchwork op internet goed gedaan. Fijn geknutseld. Maar intussen.

En dan is er ook nog een levensecht gevaar bij

Intussen leef je gewoon, net als wij allemaal. In een wereld waarin je je staande moet houden, iedere dag weer. Ronddolend tussen netwerken, online en offline, je bewegend tussen je eigen wensen en verlangens en die van de wereld, hoe vaag die ook zijn. En dan hebben we er tegenwoordig ook nog een echt, serieus gevaar bij. Iets uit onbegrijpelijke hoek, want hoe kun je nou rcksichtlos levens om zeep helpen terwijl wij juist zo ons best doen daar stuk voor stuk een succesverhaal van te maken?

Wat er is

Er is geen oplossing. Niet direct. Maar je kunt wel beginnen met de dingen te zien zoals ze zijn. De ander zien zoals hij of zij is. Je best doen en de tijd nemen om dingen te begrijpen levert je meer op dan hijgend succes na te streven waarvan je niet eens weet hoe het uiteindelijk zult ervaren. Het lucht al een stuk op als je niet meer ziet wat je moet of wilt zien, maar gewoon, wat er is.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?