Notities voor een beter leven - Nina Simone
30 december 2014 

Notities voor een beter leven - Nina Simone

Nina Simone is een zangeres en vanaf nu ook schrijfster. Ze schreef een heerlijke chicklit, maar toch net iets anders.

De 37-jarige Anna Krestler speelt in Notities voor een beter leven de hoofdrol. Ze is alles behalve een doorsnee dertiger. Anna is namelijk net ontslagen bij haar vervelende baantje bij een advocaten bureau, verslaafd aan internet, vrijgezel en woont samen in een huis met de jonge studente Brie. Om haar leven weer op een rijtje te krijgen spreekt ze regelmatig met vriendin Leslie, die alles wel voor elkaar lijkt te hebben.

Op een nacht ontdekt Anna de films van Paul Gilman: een regisseur die zijn films in een soort documentaire stijl maakt. Na het ontdekken van deze filmmaker besluit Anna zelf een camera te kopen en aan de slag te gaan met film. Zo stuit ze op een dag op Taj, die films maakt over het leven van normale mensen en ze gaat aan de slag als zijn assistent. Vanaf hier probeert Anna haar leven weer een doel te geven en af te kicken van het internet.

De schrijfstijl van Simone is duidelijk en humoristisch. Ze is niet bang om dingen als ‘tapdancende vagina’s’, ‘vingerverven met ballen’ en ‘masturberen met een koolblad’ in haar verhaal te verwerken. Hierdoor tovert ze regelmatig een lach op je gezicht als je al dan niet dubbel licht van het lachen. De beschamende situaties waarin Anna terecht komt, versterken dit effect alleen maar. Toch behandelt Notities voor een beter leven ook serieuze thema’s als kunst, de cultuur op internet, zwangerschap en liefde.

boek

Notities voor een beter leven is hier te koop voor 19,99.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?