Nog even vakantie...

Helpen op de kinderboerderij

Basisschoolkinderen zijn nog te jong voor een bijbaantje. Maar helpen kan natuurlijk altijd! Ga samen met de kinderen een handje helpen op de kinderboerderij. Onkruid wieden, stoepen vegen, dieren voederen, stallen uitmesten Leuk en gezellig! Is er geen kinderboerderij in de buurt? Ga dan aan de slag in de tuin van opa en oma, of organiseer een grote schoonmaak in de plaatselijke speeltuin.

Gezinsplanner

Maak voor de laatste twee weken van de vakantie een gezinsplanner. Plan nog een paar kleine uitjes, zoals een bezoek aan het pannenkoekenhuis of een wandeling door het bos. Zorg ervoor dat iedereen vanaf nu op tijd opstaat, zodat het hele gezin vast kan wennen aan het gewone ritme. Zo is de overgang na de zomervakantie minder groot.

Een gezamenlijke klus

Zijn de kinderen wel zon beetje uitgespeeld? Bedenk dan een gezamenlijke klus voor in of rondom het huis. Neem met elkaar een kamer in huis onder handen, begin een moestuin of maak met het hele gezin een groot tuinschilderij. Is er binnenkort een opa of oma jarig? Koop dan een tweedehands houten bankje en beschilder het samen met de kinderen. Dat is pas een bijzonder cadeau!

Logeren

Een of meerdere nachtjes logeren kan een goede onderbreking zijn van de vakantie. Kinderen kunnen misschien terecht bij hun grootouders, een leuke tante of een vriendje. Je kunt ook zelf een log uitnodigen. Gek genoeg kan een log voor meer rust in huis zorgen. Iedereen doet automatisch gezelliger als er een gast is, en de kinderen hebben er tijdelijk een nieuwe speelkameraad bij!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?