NIVEA: Niet Invullen Voor Een Ander
14 februari 2015 

NIVEA: Niet Invullen Voor Een Ander

We denken nogal vaak te weten wat er in andermans hoofd omgaat. Met deze informatie vullen wij de hele situatie in. Inclusief hoe die ander over ons denkt en ons op dat moment ziet. Wanneer je de persoon tegenover je bedenkelijk ziet kijken, vraag het gewoon eens wat er in zijn of haar hoofd om gaat. Hoe lastig dit misschien ook is. Laat hem of haar voor zichzelf spreken. Het zal je verbazen dat er helemaal niet zo over je gedacht wordt als je voor jezelf aanvankelijk hebt ingevuld. Zonde toch, dat je jezelf eerst zo negatief hebt neergezet. Dit is helemaal niet nodig. Het geeft jezelf alleen maar onnodig verdriet of onrust.

In de praktijk komt het nogal eens voor. We observeren mensen op stations, in de stad of op het terras. Iedereen volgt zijn eigen pad. De een kijkt vrolijk, terwijl de ander bedenkelijk voor zich uit zit te staren. Weer een ander kijkt erg verdrietig. Ieder mens leeft met zijn eigen gedachten en de daarbij behorende gevoelens en emoties. Wij kunnen niet in andermans gedachten gaan zitten. Moeten dit, waarschijnlijk, ook helemaal niet willen. Net zoals wij niet willen dat een ander voor ons denkt, hoeft dit andersom ook niet. Probeer heel objectief naar de medemens te kijken. Doordat je niet veel in je hoofd zit om andermans denken te denken, ga je meer naar je buik. Naar je gevoel. Dit geeft meer rust en maakt jezelf rustiger. Win-win.

We kennen allemaal die blauwe blikjes van NIVEA. NIVEA is eveneens een mooie afkorting voor Niet Invullen Voor Een Ander. Het is genoeg om voor n persoon te denken. Die persoon ben jezelf. Je bent een individu, houdt ook de gedachten van n individu, van jezelf, bij je. Anders wordt het wel een enorme chaos in je hoofd en is de objectiviteit ver te zoeken.

NIVEA is een mooi ezelsbruggetje. Hopelijk hebben jullie hier wat aan voor je eigen rust. Niet denken voor een ander vergt best wat oefening. Het begint bij de bewustwording. De tweede stap volgt vanzelf.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?