Nieuwe vriendschappen op wat latere leeftijd
20 oktober 2014 

Nieuwe vriendschappen op wat latere leeftijd

Op jongere leeftijd heb je vaak your best frind. Daar doe je alles mee: je lacht, je huilt, je gaat uit, je doet gek, je praat over je eerste vriendje die wel of niet leuk is je ontdekt met name een hele spannende tijd.

Dan ga je werken of studeren en vaak – niet altijd – verlies je elkaar uit het oog. Krijg je nieuwe vriendinnen waar je alles mee doet of dat je met de een uitgaat/sporten en met de ander op vakantie gaat.

Ga zo maar door, maar op een gegeven moment kom je in een periode dat je over bepaalde zaken behoefte hebt aan diepere/andere gesprekken. Dat kun je niet met iedereen. Het oprecht luisteren naar elkaar, motiveren en stimuleren. Er ZIJN voor elkaar, vaak gebeurd dat als je wat ouder bent. Daarvoor ben je of nog met kinderen/gezin bezig of je carrire. Dan heb je niet erg veel tijd voor de qualiy time met vrienden.

Op wat latere leeftijd ga je meer selecteren en op je gevoel af, als het een vriendschap aangaat. En daarbij hoeft dat zoals vroeger niet meer elke dag. Het zou zo maar kunnen dat je elkaar door omstandigheden helemaal niet vaak ziet. En als je elkaar dan wel ziet, praat je gewoon verder alsof er helemaal geen tijd tussen heeft gezeten.

Het zou ook zo kunnen zijn dat deze vrouw een stukje ouder is of iets jonger, dat komt omdat het ANDERS is. Je luistert anders, je relativeert vaker, je geeft elkaar richtlijnen, tips en wijsheid uit ervaringen, je deelt, etc.

Als je er voor openstaat, gaan deze vriendschappen op een of andere manier dieper. Terwijl je dat als je jonger bent ook had, maar anders.

Er zijn natuurlijk genoeg vriendschappen die heel lang duren of een leven lang duren, dat komt ook vaak voor zoals bijvoorbeeld in mijn geval. Er zijn twee vriendinnen die ik al ken vanaf mijn jeugd. Er heeft wel 35 jaar tussen gezeten eer ik ze weer tegenkwam. Met deze twee vriendinnen (en mijn zus) heb ik FemNa40.nl kunnen starten vanuit het lange vertrouwen en de oprechtheid die wij voor elkaar hadden en nog steeds hebben. En daar komen dan weer nieuwe vriendschappen bij.

Elke periode waar je vriendschappen opdoet, is waardevol en ook op latere leeftijd is dat echt mogelijk.

Zelf heb ik mijn meeste nieuwe vriendschappen de laatste jaren ontmoet. En die zijn mij heel dierbaar, ook al zie ik ze niet elke week.

Liefs Monique Veenman,

Hoofdredacteur Femna40

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?