Niet naar een restaurant en toch uit eten
01 juni 2015 

Niet naar een restaurant en toch uit eten

Met 3 vriendinnen boekte ik voor een gezellig avondje bij Peter Paul in Eindhoven. Geen idee wat ons te wachten stond! Of we ook werkelijk bij Peter Paul thuis zouden eten was een verrassing. We werden namelijk verwacht in een voormalige Philips-locatie waar vroeger de TL en gloeilampen op levensduur werden getest. Vanwege het altijd durende lichtschijnsel dat vanuit de toren van het gebouw door de ramen scheen ging dit gebouw de Lichttoren heten.

Het gebouw is inmiddels voor diverse andere doelen in gebruik: kantoren, een hotel, werkruimtes en ook woningen. De appartementen op de bovenste etages heten lofts. En dat bleek de locatie te zijn waar Peter Paul woont. Hij ontvangt daar ook zijn gasten voor de door hemzelf, met hulp van zijn vriendin Veronique bereidde diners.

Peter Paul en Veronique toonden zich uitstekende gastheer en gastvrouw. Vooraf een drankje met wat appetizers. Aan de gezellig gedekte tafel, waarop door grafisch ontwerpster Veronique per gerecht prachtige kaartjes werden neergezet, aten gastheer en gastvrouw gezellig mee. Dat leidde tot interessante gesprekken over uiteenlopende onderwerpen.

De vijf gangen, door Peter Paul op voortreffelijke wijze klaargemaakt, gingen gepaard met exquise wijnen. Peter Paul had zelfs de moeite genomen om een van de gangen voor ons aan te passen omdat we geen van allen vis of schaaldieren wilden eten.

Het werd, mede door de geanimeerde gesprekken, een latertje die avond. Een avond die ons lang in de herinnering zal blijven en die we zeer de moeite waard hebben gevonden.

Het heeft ons doen besluiten vaker gebruik te gaan maken van de formule van WithLocals. In Nederland kun je momenteel terecht op diverse adressen in Amsterdam en Eindhoven maar het aantal deelnemende koks is snel groeiend.

WithLocals is ontstaan in Azië. In diverse landen kun je met deze formule bij de plaatselijke bevolking een vorkje mee prikken en zo, letterlijk van binnenuit, met de lokale gebruiken, gewoontes en leefwijzen kennismaken. Nederland is het eerste land buiten Azië dat aan WithLocals is toegevoegd.

Ik verwacht dat deze formule zich razend snel zal uitbreiden en dat er veel meer landen en continenten aangesloten worden. Dus in eigen land of op vakantie: ik ga vaker via WithLocals boeken! Jij?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?