Niemand om mee op vakantie te gaan? 3 goede oplossingen!
24 mei 2019 

Niemand om mee op vakantie te gaan? 3 goede oplossingen!

Het ontbreken van een maatje om mee op vakantie te gaan, kan diverse redenen hebben. Zo kun je nog single zijn, terwijl al je vriendinnen met hun vriend een leuke reis plannen en jij buiten de boot valt. Of je bent gewoon ontzettend reislustig en de mensen in jouw kring niet. Maar wat we ook regelmatig horen zijn alleenstaande vrouwen met kinderen, die er wel even tussenuit willen. Het is dan fijn om samen met gelijkgestemden te gaan, zodat jullie hetzelfde ritme hebben. Heel begrijpelijk allemaal. Wij geven je vandaag 3 goede oplossingen hiervoor.

1. Alleen op vakantie gaan

We kunnen ons voorstellen dat alleen op vakantie gaan een ‘ver van je bed show’ is. Want er wordt publiekelijk nog niet zo veel over gesproken en dus lijkt het ongebruikelijk en daardoor ongemakkelijk. Maar toch gaan steeds meer mensen alleen reizen en dit heeft ook nog eens heel veel interessante voordelen. Zo kun je de hele dagindeling zelf bepalen en doen waar jij zin in hebt. Bovendien kun je tijdens zo’n reis hele andere kanten van jezelf ontdekken, omdat je in een compleet nieuwe situatie belandt. En dat kan wel eens tot mooie inzichten leiden.

2. Sluit je aan bij een groep

Natuurlijk kun je ook actief op zoek gaan naar gelijkgestemden. Bijvoorbeeld in je omgeving, op ons forum of via een andere website (bijvoorbeeld een mama-website of eentje opgezet voor reislustigen). Nog veel makkelijker is je aansluiten bij een georganiseerde groepsreis, die hier speciaal voor opgezet is. Bijvoorbeeld als jij vrijgezel bent en er lekker tussenuit wilt deze zomer. Of als jij bijvoorbeeld op wintersport wilt, maar je partner wil of kan niet mee, dan is zo’n wintersport met een leuke groep een perfecte oplossing. Deze reizen zijn dus niet opgezet om ‘een nieuwe partner’ te vinden, maar juist om met andere mensen een fijne vakantie te beleven!

3. Thuis vakantie vieren

Sta er ook eens bewust bij stil waarom je graag op reis wilt gaan. Is het omdat je graag een andere omgeving wilt ontdekken? Dan zijn bovengenoemde opties een goede mogelijkheid. Maar als het is om bijvoorbeeld om te ontspannen, dan kun je je best afvragen of op reis gaan de enige manier is. Zeker als je kleintjes hebt en er alleen voor staat, kan het ook een hele uitdaging zijn.

We neigen wel eens te vergeten dat je thuis ook zo fijn vakantie kunt vieren. Begin eens met een vakantiesfeer in je tuin te creren, bedenk leuke activiteiten die je deze periode kunt gaan doen en nodig mensen uit om bij jou te komen borrelen of bbq’en. Zorg dat je in deze periode niks hoeft van jezelf en alleen maar doet waar jij zin in hebt. Zoals je op vakantie ook zou doen. Wedden dat thuis vakantie vieren helemaal zo gek nog niet is?!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?